רשימת קטגוריות לבחירה
פעילות אחרונה
-
הרשמה
-
העברה
-
קבוצות
-
PayBox Young
-
כרטיס PayBox
-
ריבית על היתרה
-
Box אישי
-
Box משותף
-
תשלום מיתרות
-
טעינה ליתרה
-
הלוואה ב-PayBox
-
תשלום ב-TAP בחנויות
-
מטבעות SUPREME
-
תווי שי
-
PayBox עסקים
-
משיכת כספים
-
היסטוריית פעולות
-
פעילות אחרונה
-
כלי ניהול קבוצות
-
טעינת רב-קו
-
עמותות
-
ספי שימוש
-
אימות והשלמת פרטים
-
אבטחה
-
גלישה בטוחה באפליקציה
-
ניכוי מס במקור
-
מי יכול להשתמש ב-PayBox?
כל מי שמחזיק במכשיר מסוג iPhone בגרסת iOS 15 ומעלה או מכשיר מבוסס Android בגרסת 7.0 ומעלה. כמו כן, צריך להחזיק בכרטיס אשראי ישראלי מסוג מאסטרקארד / ויזה / דיינרס / ישראכרט / אמריקן אקספרס, השייך לתושבי קבע בישראל שהם בעלי תעודת זהות ישראלית. אנחנו לא מכבדים כרטיסים נטענים. השימוש בדביט מומלץ להעברה בלבד, ניסיון לחבר כרטיס אשראי כזה עלול להביא לחיוב עמלה חד פעמית של 0.5 ש"ח שאינה ניתנת להחזר.
-
למי שייכת פעילות PayBox?
אפליקציית PayBox נמצאת בבעלותה של חברת פייבוקס בע"מ ומופעלת על ידה. חברת פייבוקס בע"מ הינה תאגיד עזר בנקאי בבעלות בנק דיסקונט לישראל. כשירות המוצע על ידי החברה, אנחנו פועלים על פי הנורמות הגבוהות ביותר של אבטחת מידע, שמירת פרטיות ורמת שירות גבוהה. אנחנו ב-PayBox אוהבים את כולם ולכן השירות זמין ללקוחות כל הבנקים.
-
האם השימוש ב-PayBox עולה כסף?
השימוש בשירות הינו חינם לחלוטין, ללא עמלות, ללקוחות כל הבנקים! עם זאת, אם מעבירים כסף לחשבון בנק שמחויב בעמלות שורה - גם ההעברה הזו תחויב בעמלה הנהוגה בחשבון. ב-PayBox יש שתי אפשרויות לחסוך את העמלה הזאת: 1. העברת הכסף לכרטיס אשראי 2. צבירת הכסף ביתרה האישית באפליקציה לשימוש עתידי
-
איך פותחים חשבון PayBox?
קודם כל מורידים את האפליקציה PayBox (בחינם!) מחנות האפליקציות AppStore או Google Play. אחרי ההתקנה, נרשמים בקלות באמצעות הטלפון הנייד האישי שלכם - וזהו! אפשר להתחיל להעביר כסף לאנשי קשר ולאסוף כספים בקבוצות.
-
איזה חשבון בנק ניתן להוסיף ל PayBox?
חשבון שרשום על שמך בבנק, לפי מספר תעודת הזהות שלך, שאיתו נרשמת ב- PayBox.
-
כמה חשבונות PayBox ניתן לפתוח?
חשבון ה-PayBox הוא חשבון אישי ופרטי שמזוהה עם תעודת הזהות שמקושרת למספר הטלפון שלך. אי אפשר לפתוח יותר מחשבון אחד עם אותה תעודת זהות.
-
איזה פעולות אפשר לעשות ב-PayBox בלי לעדכן חשבון בנק באפליקציה?
על מנת לקבל שירותים ב-PayBox נדרש לעדכן חשבון בנק בבעלותך באפליקציה. עד שתעדכן חשבון בנק, תוכל להשתמש בשירותים מוגבלים בלבד. למשל: תו הזהב של שופרסל, המרת מטבעות SUPREME ושימוש ביתרת SUPREME.
-
נרשמתי בעבר תחת מספר הטלפון שלי, אבל עברתי למספר חדש. מה עושים?
אין בעיה! תתקשרו למוקד שירות הלקוחות שלנו ב-9575* מהמספר החדש ונעזור לכם להעביר אליו את החשבון הקיים.
-
לא קיבלתי הודעת סמס עם מספר אימות חד פעמי... מה עושים?
אפשר גם לקבל את מספר אימות חד פעמי בהודעה קולית במקום הודעת sms. כמו כן שווה לבדוק את הגדרות הנייד כדי לראות אם הפעלתם בעבר חסימת הודעות sms. אם אין הגדרת חסימה, יוצרים קשר עם מוקד שירות הלקוחות שלנו – ושם ישמחו להקריא לכם את המספר כדי להשלים את תהליך ההרשמה.
-
איך מבטלים העברה?
אם שילמתם לקבוצה, תוכלו לבקש זיכוי ישירות ממנהל הקבוצה – שהוא היחיד בקבוצה שיכול לבצע זיכויים מיתרת הקבוצה. אם שילמתם את הסכום למשתמש, תוכלו לבטל את התשלום רק בתנאי שהצד השני עוד לא אישר את קבלת התשלום. כך עושים: נכנסים למסך ההיסטוריה בתחתית העמוד. במסך ההיסטוריה נלחץ על בועית הצ׳אט עם המשתמש אליו ביצענו את ההעברה. לאחר מכן על אריח ההעברה אותה נרצה לבטל ולסיום לוחצים על 'ביטול'. סכום התשלום יעבור מייד ליתרה האישית שלכם באפליקציה, משם תוכלו למשוך את הכסף לחשבון הבנק או לכרטיס האשראי. *יש לשים לב, כי העברה שבוטלה, מסיבה כלשהי, תלקח בחשבון במסגרת סף העברות החודשי
-
איך אני רואה שביצעתי העברה בהצלחה?
מייד לאחר ביצוע ההעברה, יופיע מסך ההצלחה על ביצוע הפעולה באפליקציה. לאחר מכן, אפשר לראות את כל הפעולות שביצעת ב-PayBox על-ידי לחיצה על תפריט הצד ובחירה ב'היסטוריית פעולות'. אם שילמת למשתמש אחר, הוא יקבל הודעה מתפרצת (PUSH) על ההעברה שהתקבלה ונדרשת אישור. אם שילמת לקבוצה, חברי הקבוצה יקבלו עדכון שביצעת תשלום בהתאם להגדרות ההתראות בקבוצה. מנהל הקבוצה יכול תמיד לראות את העסקאות שבוצעו בקבוצה גם ב'פיד' של הצ'אט הקבוצתי וגם בכניסה לפרופיל של כל חבר קבוצה.
-
מה קורה אם שלחתי כסף לחבר שאין לו PayBox?
החבר שלכם יקבל הודעת סמס עם לינק להורדת האפליקציה. הודעה על קבלת הכסף תמתין לאישורו במסך הבית לאחר ההורדה. לאחר שיאשר את קבלת הכסף, הכסף יועבר ליתרה האישית שלו ב-PayBox. כדי למשוך את הכסף לכרטיס אשראי/חשבון בנק יהיה עליו להיכנס למסך הבית ולבחור ב'משיכה מיתרה'.
-
ביצעתי או קיבלתי העברה דרך PayBox ומשכתי אותה אל כרטיס האשראי. מתי אראה את השינוי בחשבון הבנק שלי?
העברות ב-PayBox מבוססות על כרטיסי אשראי, ולכן פעולות החיוב והזיכוי שביצעתם דרך האפליקציה מכרטיס האשראי שלכם יבוצעו בפועל במועד חיוב האשראי הקבוע שלכם (בהתאם להסכם שיש לכם עם חברת האשראי ובהתחשב בשאר החיובים שביצעתם בכרטיס). את הפעולה, לעומת זאת, תוכלו לראות בדף פירוט האשראי: חיוב יופיע באופן מיידי בתנועות האשראי ואילו זיכוי יופיע לרוב תוך 5 ימי עסקים.
-
איך תהליך ההעברה מתבצע בפועל?
אם זאת הפעם הראשונה שאתם מבצעים העברה באמצעות האפליקציה, תצטרכו להזין את פרטי כרטיס האשראי שלכם, באופן חד פעמי (PayBox מאובטחת בתקן האבטחה המחמיר ביותר ולא חשופה לפרטים המלאים שלכם. קראו עוד על הנושא בפרק האבטחה). אחרי שתסיימו את הזנת פרטי כרטיס האשראי, תוכלו להעביר תשלום לקבוצה או למשתמש אחר. ההעברה מבוצעת באמצעות כרטיס האשראי האישי שלכם – ממש כמו בכל תשלום אונליין. אם השתמשתם באפליקציה בעבר וצברתם כסף ביתרה האישית שלכם ב-PayBox, הכסף יימשך מהיתרה הקיימת (ללא שימוש בכרטיס האשראי שלכם) - אלא אם כן תבחרו אחרת. היתרה הקיימת מוצגת במסך הבית. אפשר כמובן לשנות את אמצעי התשלום בכל רגע.
-
באילו כרטיסי אשראי ניתן להשתמש ב-PayBox?
נכון להיום אפשר להשתמש ב-PayBox באמצעות כרטיסי אשראי מסוג American Express, Visa, Mastercard, Diners ו-Isracard. איננו מכבדים כרטיסים נטענים (שימוש בדביט מומלץ להעברה בלבד).
-
מה זה ״היתרה שלי״ ?
היתרה האישית היא למעשה הארנק של כל משתמש ב-PayBox. כל תשלום שמועבר אליכם עובר קודם כל ליתרה האישית שלכם. עכשיו תוכלו לבחור אם לשמור אותו ביתרה לטובת תשלומים עתידיים באפליקציה (לקבוצה או למשתמש אחר) - או להעביר אותו באמצעות 'משיכה מיתרה' ישירות לכרטיס האשראי/לחשבון הבנק שלכם.
-
מה זה ״קוד אבטחה אישי״?
קוד אבטחה אישי הוא קוד בן 4 ספרות שישמש אתכם בכל פעולה כספית שתבצעו באפליקציה. הקוד הוא למעשה מנגנון אבטחה נוסף שמגן על המידע ועל הכסף שלכם. את הקוד תתבקשו לקבוע בעת ביצוע התשלום הראשון באפליקציה או בעת משיכת כסף מקבוצה שאתם מנהלים. אפשר להגדיר את הקוד לפני ביצוע הפעולות דרך התפריט הראשי ואז לחיצה על 'חשבון'. באותו אופן אפשר לאפס את הקוד ולשנות אותו בכל רגע.
-
איפה מזינים את פרטי האשראי שלי?
את פרטי כרטיס האשראי אפשר להזין וגם למחוק בכל שלב באמצעות כניסה ל'אמצעי תשלום' דרך התפריט, אפשרי להוסיף פרטי אשראי חדשים גם במהלך תשלום לחבר/קבוצה.
-
האם אצטרך להזין את פרטי כרטיס האשראי שלי כל פעם מחדש?
ממש לא. את פרטי כרטיס האשראי צריך להזין רק פעם אחת. הם נשמרים בצורה מאובטחת במערכת כך שכל עסקה עתידית תחייב בצורה אוטומטית את הכרטיס המחובר (אלא אם יש מספיק כסף ביתרה האישית ואז אפשר לבצע תשלום מהיתרה).
-
איך מנהל הקבוצה יכול למשוך כסף מהיתרה הקבוצתית או לזכות חבר מהקבוצה?
העברת הכסף מתוך היתרה הקבוצתית מתבצעת באמצעות לחיצה על 'משיכה' בחלון הקבוצה. רק למנהל הקבוצה יש את ההרשאה לבצע העברה כספית מהקבוצה אליו ו/או אל שאר חברי הקבוצה. אם מנהל קבוצה זיכה חבר בקבוצה, הכסף יועבר ליתרה האישית של המשתמש המזוכה. המשתמש שזוכה יכול למשוך את הסכום לכרטיס אשראי/חשבון בנק מהיתרה האישית שלו המופיעה במסך הראשי של האפליקציה על-ידי לחיצה על 'משיכה מיתרה'.
-
העברתי לקבוצה, איפה הכסף נאסף?
אחד הדברים שמייחדים את PayBox הוא שהכסף נאסף בקופה משותפת של חברי הקבוצה. מבחינה טכנית, כסף שהועבר לקבוצה שמור היטב בתאגיד בנקאי בישראל וזמין לשימוש על ידי מנהל הקבוצה בכל רגע.
-
איך מעבירים כסף למשתמש אחר?
לוחצים על 'העברה' במסך הבית בבר הניווט התחתון, בוחרים למי רוצים לשלם מתוך רשימת אנשי הקשר (לחלופין אפשר להקליד כל מספר טלפון באמצעות מקש + שבפינה השמאלית למעלה), מזינים סכום, לוחצים על 'שליחת תשלום' - וזהו! הכסף הועבר. מקבל הכסף יצטרך לאשר את התשלום תוך 72 שעות כדי שהכסף יעבור אליו.
-
איך מבקשים ממישהו להעביר לי?
לוחצים על 'בקשה' במסך הבית, בוחרים את מי שרוצים מתוך רשימת אנשי הקשר (לחלופין אפשר להקליד כל מספר טלפון באמצעות מקש + שבפינה השמאלית למעלה), מזינים סכום, לוחצים על 'בקשה' - וזהו! בקשת ההעברה נשלחה. מי שממנו ביקשתם להעביר יקבל הודעה מתפרצת (Push notification) שתודיע לו על הבקשה. אם אין לו את האפליקציה, יישלח אליו סמס עם לינק להורדת האפליקציה. בקשת ההעברה תמתין לו במסך הבית לאחר ההורדה.
-
איך פותחים קבוצה ב- PayBox?
כדי ליצור קבוצה חדשה, פשוט לוחצים על 'יצירת קבוצה' בבר הניווט התחתון במסך הבית. ממלאים כמה פרטים לגבי הקבוצה, מזמינים חברים מרשימת אנשי הקשר או משתפים את הקישור - ויוצאים לדרך. חשוב לזכור שברגע שיצרת קבוצה, הפכת למנהלים שלה. בהצלחה!
-
כמה קבוצות אפשר לפתוח?
כמה שבא לכם! אין שום הגבלה של מספר הקבוצות שניתן לפתוח. כל קבוצה בלתי-תלויה באחרות, כך שאפשר להגדיר משתמשים שונים, לאסוף סכום שונה ובאופן כללי לשנות את פרטי כל קבוצה בהתאם לצורך. כיום, לא ניתן לבצע העברות כספים בין הקבוצות השונות, אלא רק בין חברי קבוצה מסוימת.
-
איך בוחרים מנהל קבוצה - ומה הוא עושה?
מנהל הקבוצה הוא מי שפותח את הקבוצה. הוא הבעלים של הכספים ובעל ההרשאות הנדרשות על מנת לנהל את תהליך איסוף הכספים והשימוש בהם. מנהל הקבוצה הוא מי שיכול לפעול בכספים, וביכולתו להעביר כסף מהחשבון המשותף לחברי הקבוצה (אם יש צורך לבצע זיכוי).
אם מנהל הקבוצה מחזיק בכרטיס אשראי PayBox הוא יכול להשתמש ביתרת הקבוצה כדי לשלם ב-Tap בחנויות, אונליין ובטלפון. -
האם ניתן להוסיף מנהל נוסף לקבוצה?
לא, מטעמים רגולטוריים אי אפשר להגדיר יותר ממנהל אחד לכל קבוצה ב-PayBox.
-
איך מחליפים מנהל קבוצה?
מטעמים רגולטורים, לא ניתן להגדיר יותר ממנהל אחד עבור קבוצה ב-PayBox. עם זאת, במידת הצורך תוכלו לבקש מאיתנו להעביר את ניהול קבוצתכם למנהל/ת אחר/ת (עליהם להיות חברים בקבוצה). על מנת להחליף את מנהל הקבוצה, נבקש לשלוח מייל מהכתובת עימה נרשמתם לאפליקציה בכיתוב המנהל/ת העתידי/ת:
1. מייל בקשה ע"י המנהל/ת הנוכחי/ת להעברת הניהול, בציון שם הקבוצה.
2. מייל חוזר המאשר את קבלת הניהול ע"י המנהל/ת העתידי/ת מהמייל עימו רשום/ה באפליקציה.
* את המיילים יש לשלוח מהכתובות איתן בוצע הרישום לאפליקציה.
**נא לשלוח למייל שירות לקוחות - [email protected]
-
אני רוצה להעביר כסף או לאסוף כסף בקבוצה. למה צריך לעדכן את חשבון הבנק שלי?
על-פי הוראות בנק ישראל, מפעילי אפליקציות התשלומים חייבים לקבל מהמשתמש פרטי חשבון בנק שבבעלותו, גם אם המטרה היא רק להעביר כסף או לאסוף כסף בקבוצה.
-
מי יכול להזמין חברים לקבוצה?
אם הקבוצה הוגדרה כקבוצה פרטית, רק מנהל הקבוצה רשאי להזמין חברים חדשים. לעומת זאת, אם הקבוצה הוגדרה כציבורית, כל אחד יכול לשלוח לחבריו קישור לקבוצה והם יוכלו להצטרף ללא אישור המנהל.
-
איך מזמינים חברים לקבוצה?
מנהל הקבוצה או מי שחבר בקבוצה ציבורית יכולים להזמין חברים חדשים דרך המסך הראשי של הקבוצה - באמצעות לינק.מנהל הקבוצה (ציבורית וגם פרטית) רשאי להזמין חברים חדשים בכל עת דרך המסך הראשי של הקבוצה, מתוך רשימת אנשי הקשר או באמצעות הזנה ידנית של מספר טלפון.
-
שילמתי לקבוצה, איפה הכסף נאסף?
אחד הדברים שמייחדים את PayBox הוא שהכסף נאסף בקופה משותפת של חברי הקבוצה. מבחינה טכנית, כסף שהועבר לקבוצה שמור היטב בתאגיד בנקאי בישראל וזמין לשימוש על ידי מנהל הקבוצה בכל רגע.
-
מתי אפשר להעביר כסף מהקבוצה?
מנהל הקבוצה יכול לבצע העברה מחשבון הקבוצה או זיכוי של חבר קבוצה מרגע שבחשבון הקבוצה יש יתרה כלשהי. זאת אומרת שגם אם לא כל חברי הקבוצה שילמו, אפשר למשוך את הסכום שנאסף. שימו לב שזיכוי שמתבצע מועבר אל היתרה האישית שלכם ב-PayBox וכדי להעביר אותו לכרטיס האשראי/לחשבון בנק, יש לבצע משיכה מהיתרה. מנהל קבוצה המחזיק בכרטיס אשראי PayBox יכול לחייב את יתרת הסכום שנצבר בקבוצה בניהולו לתשלום בבתי עסק. כל שצריך לעשות הוא לבחור ביתרת הקבוצה טרם התשלום בחנות.
-
העברתי לעצמי כסף מיתרת הקבוצה אבל אני לא רואה אותו. לאן הוא נעלם?
כשמבצעים זיכוי מקבוצה, הכסף מועבר אל היתרה האישית שלכם ב-PayBox ולא ישירות לכרטיס האשראי/חשבון הבנק שלכם. כדי להעביר את הכסף לכרטיס האשראי/לחשבון הבנק האישי שלכם, צריך לבצע משיכה מהיתרה האישית (לחיצה על 'משיכה מיתרה' במסך הבית) לאמצעי התשלום שמתאים לכם.
-
אפשר לשנות את סכום הכסף המבוקש לתשלום אחרי יצירת הקבוצה?
כן בטח, תמיד אפשר לערוך את הסכום שחברי הקבוצה יתבקשו לשלם דרך תפריט פעולות בקבוצה > עריכה והגדרות הקבוצה
-
מה משמעות התאריך שמזינים כשיוצרים קבוצה חדשה?
התאריך מיועד לצורך תזכורת בלבד. לא תהיה שום הגבלה על פעילות הקבוצה או על תהליך איסוף הכספים גם לאחר תאריך היעד.
-
אם חבר בקבוצה העביר כסף לקבוצה במזומן, האם אפשר לשנות לו את סטטוס התשלום?
כן. מנהל הקבוצה יכול להגדיר באופן ידני משתמשים ששילמו במזומן: פשוט נכנסים לקבוצה, לוחצים על חבר הקבוצה ששילם במזומן ובוחרים באפשרות של 'מזומן'.עדכון זה לא מוסיף כסף ליתרת הקבוצה - שכן מדובר בהגדרה ידנית בלבד, ויתרת הקבוצה מורכבת מתשלומים שבוצעו באפליקציה בלבד (ע"י חיוב כרטיס אשראי/יתרה אישית זמינה).
-
האם אפשר להסתיר את חברי הקבוצה ו/או את התשלומים שמתבצעים בה?
מנהלי קבוצה יכולים לשנות את ההגדרות שלה ולבחור להסתיר את התשלומים ו/או את החברים בה.
הסתרת תשלומים: כל חבר בקבוצה (מלבד המנהל) רואה רק את הסכום שהוא שילם, ולא את התשלומים של שאר החברים. אפשר גם להסתיר את יתרת הקבוצה, כך שרק המנהל יוכל לראות את הסכום הכולל שנאסף.
הסתרת חברי הקבוצה: כל חבר שמצטרף לקבוצה יראה רק את עצמו ואת מנהל הקבוצה, ולא יהיה חשוף לשאר חברי הקבוצה.
אפשר לשלב בין הסתרה של סכומי התשלום, של היתרה ושל חברי הקבוצה. פעולות אלו נמצאות תחת 'הגדרות קבוצה'. -
איך אני רואה שביצעתי תשלום בהצלחה?
מייד לאחר ביצוע תשלום, נשלח מייל אישור לכתובת שהזנתם בזמן ההרשמה. אפשר לראות את כל הפעולות שביצעתם על ידי כניסה לפרופיל האישי בקבוצה או לחיצה על 'ההיסטוריה שלי' בסרגל הפעולות של מסך הבית. חברי הקבוצה יקבלו עדכון שביצעתם תשלום בהתאם להגדרות ההתראות בקבוצה. מנהל הקבוצה יכול תמיד לראות את העסקאות שבוצעו בקבוצה גם ב'פיד' של הצ'אט הקבוצתי וגם בכניסה לפרופיל של כל חבר קבוצה.
-
איך מוחקים חבר מהקבוצה?
מנהל הקבוצה רשאי להוציא חברים מהקבוצה על ידי כניסה לקבוצה, לחיצה על החבר המבוקש ואז 'הסרת חבר/ה'.
-
איך מנהל הקבוצה יכול למשוך כסף מהיתרה הקבוצתית או לזכות חבר מהקבוצה?
העברת הכסף מתוך היתרה הקבוצתית מתבצעת באמצעות לחיצה על 'משיכה' בחלון הקבוצה. רק למנהל הקבוצה יש את ההרשאה לבצע העברה כספית מהקבוצה אליו ו/או אל שאר חברי הקבוצה. אם מנהל קבוצה זיכה חבר בקבוצה, הכסף יועבר ליתרה האישית של המשתמש המזוכה. המשתמש שזוכה יכול למשוך את הסכום לכרטיס אשראי/חשבון בנק מהיתרה האישית שלו המופיעה במסך הראשי של האפליקציה על-ידי לחיצה על 'משיכה מיתרה'.
-
מה ההבדל בין קבוצה פרטית לציבורית?
כאשר הקבוצה היא ציבורית, כל אחד מחבריה יכול לשתף אחרים בקישור לקבוצה. זה אומר שכל מי שהוריד את האפליקציה ולוחץ על הקישור יוכל להצטרף לקבוצה, ללא צורך באישור המנהל. עם זאת, הקבוצה לא מופיעה בשום מנוע חיפוש - כלומר, רק מי שקיבלו קישור יוכלו להצטרף אליה. קבוצה פרטית היא קבוצה שאפשר להצטרף אליה רק על ידי הזמנה אישית ממנהל הקבוצה. ניתן לשנות את פרטיות הקבוצה בכל זמן נתון דרך 'הגדרות קבוצה'. שינוי הגדרת הקבוצה מציבורית לפרטית יגרום לכך שהקישור לקבוצה יפסיק לעבוד.
-
מה זה PayBox Young ולמה כדאי להצטרף?
PayBox Young זה ארנק דיגיטלי לגילאי 8 עד 18 להורים שרוצים לתת לילדים עצמאות כלכלית ועדיין להישאר בשליטה ובקרה.
הילדים משלמים בכל מקום ישירות מהטלפון שלהם, רואים בכל זמן כמה כסף יש להם בארנק, כמה כסף הוציאו ואיפה. הילדים לא יכולים להיכנס למינוס. ההורה קובע כמה כסף הילדים יוכלו להוציא ומקבל עדכון על כל פעולה שבוצעה. -
למי PayBox Young מתאים?
ילדים בגילאי 8 עד 18
-
כמה עולה PayBox Young?
אפליקציית PayBox Young היא חינמית, כדי לשלם עם האפליקציה צריך להנפיק כרטיס PayBox Young. למצטרפים חדשים החל מה-1.4.2025, 30 ימים חינם שנספרים החל מהמועד בו ההורה הנפיק את כרטיס PayBox Young הראשון
- לאחר מכן עלות הכרטיס הדיגיטלי היא 4.90 ש"ח לחודש.
- ללא עמלות טעינה.
- ילדי שלישי ורביעי - בחינם.
*הנפקת הכרטיס כפוף לאישור כאל ובאחריותה. -
מהי הטבת ההצטרפות ל-PayBox Young?
הטבת ההצטרפות היא הטבה בדמי הכרטיס: החל מיום 1.4.2025, הורה שינפיק PayBox Young יקבל 30 ימים ב-100% הנחה בגין דמי הכרטיס של כל PayBox Young שיונפק. למען הסר ספק, הטבת דמי הכרטיס תינתן להורה פעם אחת בלבד ללא תלות בכמות ובעיתוי כרטיסי ההורה ו/או PayBox Young אשר יונפקו.
-
מי יכול לפתוח PayBox Young?
הורה לילדים בגילאי 8-18, משתמש רשום ב-PayBox ובעל כרטיס אשראי PayBox - כרטיס PayBox להורה הוא חינמי, ללא דמי כרטיס, לכל החיים וניתן להנפיק אותו בקלות דרך אפליקציית PayBox
*הנפקת הכרטיס כפוף לאישור כאל ובאחריותה. אי עמידה בפרעון ההלוואה או האשראי עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל. המלווה: כ.א.ל (מימון) בע"מ. -
האם הילדים צריכים להוריד את אפליקציית PayBox?
לילדים יש אפליקציה ייעודית - PayBox Young. זו אפליקציה שתוכננה במיוחד עבור ילדים ונוער. היא זמינה בחנויות האפליקציות. אפשר להוריד אותה לבד או באמצעות ההזמנה מההורה.
-
האם ניתן לפעול באפליקציית PayBox Young מבלי שההורה יפתח Box ילד/ה?
לא. הילדים יוכלו לפעול באפליקציית PayBox Young רק אחרי שהורה פותח ב-PayBox שלו Box ילד/ה, מזמין להם כרטיס PayBox Young, ומזמין אותם להוריד את אפליקציית PayBox Young (או שהם הורידו בעצמם מהחנות)
*הנפקת הכרטיס כפופה לאישור כאל ובאחריותה. -
איך מצטרפים ל- PayBox Young?
קודם כל על מנת לפתוח PayBox Young, להורה צריך להיות כרטיס אשראי PayBox משלו. הכרטיס הוא חינמי, ללא דמי כרטיס, לכל החיים.
- נכנסים לאפליקציית PayBox, לוחצים על "פתיחת Box" ובוחרים ב- Box ילד/ה.
- ממלאים את פרטי הילד/ה (שם, מספר ת.ז, תאריך הלידה ומספר הטלפון של הילד/ה).
- בוחרים האם הכרטיס של הילד/ה יהיה רק דיגיטלי לתשלום באמצעות הטלפון הנייד או גם כרטיס פיזי שישלח בדואר. חשוב: לא ניתן לשנות את הבחירה לאחר הזמנת הכרטיס.
- לאחר מכן קובעים את הרשאות השימוש שמתאימות במיוחד לילד/ה שלך:
- כמה אפשר להוציא בחודש ומה יהיה הסכום המקסימלי שניתן יהיה לשלם בכל קניה. (ובקרוב - גם כמה כסף יוכלו להעביר ולקבל)
- אפשר לשנות את ההרשאות והסכומים בכל רגע שתחליטו.
- הילדים מורידים את אפליקציית PayBox Young למכשיר הטלפון שלהם, מבצעים את ההרשמה באפליקציה ומתנהלים עם הכסף שלהם דרכה.
*הנפקת הכרטיס כפוף לאישור כאל ובאחריותה. אי עמידה בפרעון ההלוואה או האשראי עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל. המלווה: כ.א.ל (מימון) בע"מ -
מה הקשר בין Box ילד/ה לPayBox Young?
- באפליקציית PayBox יש "Box ילד/ה" שדרכו ההורה קובע את ההרשאות וטוען משם כסף לילד/ה דרך הPayBox שלו.
- אפליקציית PayBox Young וכרטיס PayBox Young הם האמצעים של הילד להשתמש בכסף שנמצא ב-Box ילד, בהתאם להרשאות שקבע ההורה.
- כל פעילות שהילדים מבצעים באמצעות אפליקציית PayBox Young מופיעה להורה ב-Box הילד/ה באפליקצית PayBox שלו. בנוסף, ההורה מקבל עדכונים ברגע שיש פעילות של הילדים באפליקציית PayBox Young שלהם (אם אישר קבלת התראות ועדכונים בדחיפה).
-
איזה הסברים יקבלו הילדים בתהליך ההרשמה באפליקציה?
חוברת ההדרכה לילד ומדיניות פרטיות לילד - אלו הם התנאים וההסברים עליהם הילדים מצהירים בעת הרשמתם לאפליקציית PayBox Young
-
האם יכול להיות לילד/ה יותר מארנק PayBox Young אחד?
לא. לילד/ה יכול להיות ארנק PayBox Young אחד בלבד. לכן, רק הורה אחד יכול לפתוח ארנק PayBox Young לילד/ה שלו.
-
מי מנהל את ה-PayBox Young?
רק ההורה שפתח את ה-Box לילד/ה יכול לנהל אותו, לטעון כסף ל-Box של הילד/ה, לראות על מה ואיפה נעשה שימוש בכסף ולקבל עדכונים על הפעולות המבוצעות על ידי הילד/ה.
-
אם רוצים שהורה אחר ינהל את ה-PayBox Young?
אם רוצים שהורה אחר ינהל PayBox Young לילד/ה, , צריך לבטל את הכרטיס של הילד/ה בכאל (אפשר לעשות זאת דרך כאל בטלפון 03-5726444) וההורה השני יצטרך לפתוח Box ילד/ה באפליקציית PayBox שלו.
-
האם הורה יכול לנהל יותר מ-Box ילד/ה אחד?
כן. כל הורה יכול לפתוח ולנהל Box ילד/ה לארבעה ילדים בגילאים הרלוונטיים בכל רגע נתון.
-
איפה ההורים רואים את הפעולות שהילדים מבצעים?
בתוך ה-Box רואים את כל הפעולות שההורה והילד/ה ביצעו עם הכסף שב-Box. כדי לקבל עדכון על כל פעולה שמבצע/ת הילד/ה באמצעות ארנק PayBox Young שלו/ה, צריך לאפשר קבלת Push notifications (התראות ועדכונים) בטלפון של ההורה.
-
איך קובעים כמה כסף הילדים יכולים להוציא או לקבל?
בתוך ה-Box ילד/ה שההורה פותח יש כמה הרשאות חשובות:
- כמה מותר לילדים להוציא בכל חודש. כאן אפשר להגדיר בין 0 ש"ח ל- 5,000 ש"ח.
- מהו הסכום המקסימלי שהילדים יכולו לבצע ברכישה בחנות (פיזית או און-ליין). הסכום כאן נע בין 0 ש"ח ל- 400 ש"ח.
- מהו הסכום המקסימלי שהילדים יכולים להעביר לחברים. הסכום כאן נע בין 0 ש"ח ל- 400 ש"ח.
- מהו הסכום המקסימלי שהילדים יכולים לקבל מחברים או ממבוגרים. הסכום כאן נע בין 0 ש"ח ל- 400 ש"ח.
-
אפשר שלכל אחד מהילדים יהיו הרשאות שימוש שונות?
בטח! מי מכיר את הילדים יותר טוב מההורים? לכן אפשר להתאים לכל אחת או אחד מהם את הרשאות השימוש בהתאם לאופי ולגיל.
-
מה הסכום המקסימלי שיכול להיות ב-PayBox Young של הילד/ה?
בכל Box ילד/ה אפשר לנהל עד 5,000 ש"ח בכל רגע נתון. הכספים שב-Box ילד/ה נספרים כחלק מהיתרה הכוללת של ההורה ב-PayBox.
-
של מי הכסף שנמצא ב-Box הילד/ה?
הבעלים של הכסף שב-Box הילד/ה הוא ההורה, והכספים ב-Box נספרים כחלק מהיתרה הכוללת של ההורה ב-PayBox. לכן גם הפעולות שמבצעים הילדים נספרות בספי הפעילות של ההורה. אנחנו מזכירים - המקסימום ליתרה של כל משתמש ב-PayBox היא 20,000 ש"ח ברגע נתון. לסעיף ספים ומגבלות לתנאי השימוש
-
האם ההורה יכול לשלם מה-Box המשותף לו ולילד/ה?
כן, בטח. כדי שההורה יוכל לשלם עם הכסף שב-Box ילד/ה, הוא צריך להיכנס באפליקציית PayBox שלו ל-Box הילד/ה ובתפריט הצד (שלוש נקודות בפינה השמאלית העליונה), ניתן להפעיל את "תשלום בחנות עם הכרטיס שלך". אם העסקה שההורה מבצע תהיה גבוהה מהסכום שביתרת ה-Box, אז הסכום העודף יחוייב מכרטיס האשראי של ההורה.
-
איפה רואים את מספר הכרטיס של הילד/ה?
בתוך ה-Box הילד/ה שבאפליקציית PayBox של ההורה , בפינה הימנית התחתונה של התמונה מופיע קישור עם ארבע הספרות האחרונות של כרטיס הילד/ה. ניתן לצפות בפרטי הכרטיס המלאים לאחר הזדהות.
-
איך אפשר למנוע שימוש בכרטיס של הילד/ה ובארנק PayBox Young באופן זמני?
כדי להקפיא זמנית את השימוש בכרטיס ובארנק PayBox Young - ניתן לשנות בכל רגע את הרשאות השימוש שההורה קבע ב-Box של הילד/ה - ולקבוע אותן על 0. ניתן גם להקפיא את הכרטיס בכאל. כך הילדים לא יוכלו להשתמש בשירות עד שיוגדר אחרת. ההחלטה היא תמיד של ההורה.
-
מי יכול לפנות לשירות הלקוחות?
שירות הלקוחות ישמח לתת מענה להורה שפתח את ה-Box.
-
מה קורה כשהילד/ה מגיע/ה לגיל 18?
מזל טוב, הילד/ה בן/בת 18. בלילה של יום ההולדת הכרטיס של הילד/ה יבוטל אוטומטית. החיוב של דמי הכרטיס ייעצר ולא תתאפשר כניסה לאפליקציית PayBox Young. כמובן שעכשיו הילד/ה יכול/ה להצטרף ל-PayBox הרגילה ולהתחיל לפעול בה עצמאית. הכסף יישאר ב- Box וההורה יכול למשוך אותו ליתרה שלו.
-
איפה הילדים רואים את הפעולות שהם מבצעים?
לילדים יש אפליקציה ייעודית, PayBox Young, ובה הם מתנהלים עם הכסף .שם גם יופיעו כל הפעולות שביצעו. חשוב שהילדים יאפשרו קבלת Push notifications (התראות ועדכונים) בטלפון וכך נעדכן אותם כשהם צריכים לאשר קבלת כסף.
-
איך הילדים משלמים בחנות?
בדיוק כמוך - בטאפ בטלפון. אם יש כרטיס פיזי - גם בטאפ עם הכרטיס הפיזי. אפשר גם לעשות עסקות אונליין או בטלפון עם מספר הכרטיס.
-
איך לצרף את הכרטיס של הילדים כדי שיוכל לשלם עם הטלפון?
בכניסה לאפליקצית PayBox Young של הילד/ה תופיע הודעה במסך הבית, משם אפשר בקלות לצרף את הכרטיס שלו/ה לארנק. במידה ורוצים לעשות את הפעולה באופן ידני:
- ב Apple (החל ממערכת הפעלה ios15) - כדי לצרף את הכרטיס ל-Apple pay מעתיקים את מספר הכרטיס של הילד/ה ויתר הפרטים כפי שמוצגים על ידי כאל באפליקציית PayBox שלך, ומזינים את הפרטים ב-Apple Pay במכשיר של הילד/ה.
- באנדרואיד (החל ממערכת הפעלה אנדרואיד 7) - כדי להגדיר את הארנק כברירת מחדל לתשלום בחנויות נכנסים להגדרות המכשיר >> חיבורים >> NFC ותשלום >> הקש ושלם >> בחירת שירות ברירת מחדל לתשלומים.
-
ואם הילדים רוצים לקנות בסכום גבוה ממה שיש להם ביתרה?
ילדים מוגבלים לביצוע פעולות בסכום היתרה שב-PayBox Young שלהם ואינם יכולים לבצע תשלום או פעולה שסכומם גבוה מהסכום שביתרה. ארנק הילד לא יכול להיכנס למינוס. ההורה יכול לבצע רכישה באמצעות כרטיס ה-PayBox שלו, ישירות מתוך Box הילד/ה שבאפליקציית PayBox שלו. אם הרכישה של ההורה עולה על הסכום שיש ב-Box הילד/ה, ההפרש יחויב מכרטיס ה-PayBox של ההורה.
-
איך משלמים בכרטיס באתרי אינטרנט?
רק להורה יש גישה לפרטי הכרטיס. כדי לראות את פרטי הכרטיס ההורה צריך להיכנס באפליקציית PayBox שלו לתוך Box הילד/ה, ושם בפינה הימנית התחתונה של התמונה מופיע קישור עם ארבע הספרות האחרונות של כרטיס הילד/ה. ניתן לצפות בפרטי הכרטיס המלאים לאחר הזדהות. במידה ויש צורך להכניס מספר ת.ז באתר שבו מבצעים את הרכישה, יש להכניס את מספר ת.ז של ההורה ולא את של הילד
-
אפשר לשלם באתרים בינלאומיים שמחייבים במט"ח?
אפשר לשלם באתרים בינלאומיים שמחייבים בשקלים. אי אפשר לבצע עסקאות במט"ח.
-
מי יכול להעביר כסף לילדים והאם הילדים צריכים לאשר את קבלת הכסף?
כל משתמשי PayBox יכולים להעביר כסף לילדים. כמובן שההורה יכול להגדיר מה המקסימום שהילדים יוכלו להעביר או לקבל (בין 0 ש"ח ל- 400 ש"ח) - וגם הילדים צריכים לאשר את פעולת קבלת הכסף. בנוסף, ההורה מקבל הודעת עדכון על כל כסף שעובר לילדים שלו.
-
איך מעבירים כסף לילד אחר עם PayBox Young?
לוחצים על כפתור "להעביר כסף", בוחרים למי רוצים להעביר את הכסף מרשימת איש הקשר, מציינים את סכום ההעברה, מציינים את סיבת ההעברה, ולוחצים על כפתור השליחה, מכניסים את קוד האבטחה האישי שלכם ומאשרים את ההעברה.
-
מה הסכום שאפשר להעביר או לקבל מחבר עם PayBox Young?
סכום ההעברה המקסימלי מוגדר ע"י ההורה בהרשאות של ה-Box באפליקציית PayBox של ההורה (בין 0 ש"ח ל- 400 ש"ח). בכל רגע ההורה יכול לסגור לילד/ה את היכולת לקבל ואו להעביר כסף. בנוסף, ההורה יקבל פוש על כל העברה שהילד שלו קיבל / ביצע. היסטוריית העברות של הילד/ה תופיע ב-Box עם הילד/ה. בכל העברה שהילד/ה ירצו לבצע יופיע במסך העברה מה הסכום שניתן להעביר באותו רגע נתון לאותו חבר/ה.
-
ממי אפשר לקבל כסף?
אפשר לקבל כסף מכל ילד/ה שיש להם PayBox Young ומכל משתמש/ת באפליקציית PayBox
-
אפשר להעביר כסף גם לילד שאין לו פייבוקס יאנג?
אפשר להעביר כסף רק למי שיש לו את אפליקציית PayBox Young ונמצא ברשימת אנשי הקשר בטלפון של הילד/ה.
-
האם הילד שמעבירים אליו את הכסף צריך לאשר את ההעברה?
כן. את העברת הכסף צריך לאשר תוך 72 שעות, אחרת הכסף יחזור לילד השולח. הילד יקבל הודעת פוש כאשר מעבירים לו כסף והוא יצטרך לאשר את קבלת הכסף במסך הבית באפליקציה שלו. ניתן כמובן לסרב לקבלת הכסף.
-
ומה אם הילד לא מאשר את קבלת הכסף?
הכסף קודם כל יורד מיתרת הילד המעביר ובמידה והילד השני סירב / לא אישר, הכסף יחזור לילד המעביר. כל העברות יופיעו בהיסטוריה באפליקציית PayBox Young.
-
איך מגדירים קוד סודי?
כדי להגדיר קוד סודי באפליקציה - נכנסים לתפריט הצד (הגדרות) או בזמן העברה ראשונה. כחלק מהגדרת הקוד הסודי הילד יצטרך לבחור שאלת אבטחה וקוד אישי. חשוב מאוד!!! אין להעביר את הקוד הסודי או את התשובה לשאלת האבטחה לאף אחד!
-
אם שכחתי את הקוד הסודי שהגדרתי?
במידה ושכחת את הקוד הסודי שהגדרת, איפוס של הקוד יעשה ע"י ההורה דרך מוקד שירות הלקוחות במספר 9575*
-
מה אפשר לעשות במקרה שהטלפון של הילדים לא מאפשר תשלום בקופה?
כרטיס PayBox Young הינו כרטיס תשלום דיגיטלי שמיועד לתשלום באמצעות הטלפון הנייד בחנויות וכן לתשלום באונליין. יש מקרים בהם לא ניתן להשתמש בכרטיס הדיגיטלי ומצריכים כרטיס פיזי:
- אם מכשיר הטלפון לא כולל רכיב NFC שמאפשר תשלום ב"טאפ".
- אם גיל הילד/ה פחות מ 14 ויש לו/ה מכשיר של אפל (לא ניתן להכניס את הכרטיס לארנק אפל מתחת לגיל 14).
- אם רוצים להוציא מדי פעם כסף מזומן מכספומט.
חשוב: לא ניתן לשנות את הבחירה של סוג הכרטיס (דיגיטלי או פיזי) לאחר סיום תהליך הזמנת הכרטיס. -
מהי מגבלת המשיכה בכרטיס פיזי מכספומט?
במסגרת שירות זה, משיכת מזומן נחשבת כעסקה בחנות והמגבלה תהיה בהתאם להגדרת ההורה.
-
האם נדרש להפעיל את הכרטיס הפיזי?
כן. כדי לבצע עסקאות בחנות עם הכרטיס הפיזי יהיה צורך בהפעלתו. הכרטיס הדיגיטלי לא מצריך הפעלה.
-
איפה רואים את הקוד הסודי של הכרטיס של הפיזי?
ילדים המחזיקים בכרטיס פיזי ומעוניינים למשוך כסף בכספומט, זקוקים לקוד הסודי שלהם. ההורה נכנס לתפריט הצד שב-Box ילד/ה שבאפליקציית PayBox שלו (שלוש הנקודות בפינה השמאלית העליונה של ה-Box) ושם צריך ללחוץ על "הצגת הקוד הסודי".
-
איך סוגרים את ה-Box של הילד/ה?
אי אפשר לסגור את ה-Box של הילד/ה. הוא יופיע בין כל ה-Boxים ב-PayBox כדי שאפשר יהיה להמשיך ולראות את כל היסטוריית הפעילות של הילד/ה. אם רוצים להפסיק את השימוש של הילד ב-Box לתמיד, ניתן לבטל את כרטיס PayBox Young של הילד בכאל במספר 03-5726444 ולבקש לבטל את הכרטיס. מרגע הביטול החיוב של דמי הכרטיס ייפסק ולא תתאפשר כניסה לאפליקציית PayBox Young.
-
במידה ומבטלים את הכרטיס של ההורה בכאל, מה קורה עם כרטיסי הילדים?
ברגע שכרטיס ההורה מבוטל, כל כרטיסי הילדים שנמצאים תחת אותו הורה מבוטלים גם כן. ה-Box ילד/ה נחסם לפעילות. השירות של אפליקציית PayBox Young של הילדים יפסיק לפעול וגם חיוב דמי הכרטיס ייפסק. תחסם כניסת הילד/ה לאפליקצית PayBox Young ולא ניתן יהיה להמשיך ולבצע פעולות בכרטיס ההורה או הילד/ה.
אל דאגה, הכסף שנמצא ב-Boxים של הילדים לא הולך לאיבוד. אפשר למשוך אותו ליתרה האישית של ההורה. -
מה קורה אם מבטלים את הכרטיס של הילד/ה בכאל?
במקרה של ביטול כרטיס PayBox Young, הילדים לא יכולים יותר להיכנס לאפליקציית PayBox Young ולא יכולים לבצע פעולות בכרטיס שברשותם. ה-Box ילד/ה נחסם לפעילות והתשלום עבור השירות ייפסק גם כן. כמובן שהכסף שנמצא ב-Box הילדים באפליקציית PayBox של ההורה לא נעלם, ואפשר להעביר אותו ליתרה האישית. גם לאחר ביטול הכרטיס, ניתן להזמין לילד/ה כרטיס חדש.
-
מה קורה אם מקפיאים את כרטיס PayBox של ההורה (בכאל)?
תוקפא אפליקצית PayBox Young וגם הכרטיס של הילד/ה.
-
מה קורה אם מקפיאים את כרטיס PayBox של הילד (בכאל)?
תוקפא אפליקציית PayBox Young. ה-Box ילד/ה לא מוקפא וההורה יכול לבצע בו פעולות.
-
מה קורה אם מקפיאים את חשבון ה-PayBox של ההורה?
יוקפא ה-Box ילד/ה וגם אפליקצית PayBox Young
-
מה קורה אם מקפיאים את אפליקציית PayBox Young?
תוקפא אפליקציית PayBox Young. ה-Box ילד/ה לא יוקפא וההורה יכול לבצע בו פעולות.
-
מה זה כרטיס אשראי PayBox?
כרטיס PayBox הוא כרטיס אשראי דיגיטלי חוץ בנקאי המיועד למשתמשי PayBox. כרטיס דיגיטלי עובד כמעט כמו כרטיס האשראי הפיזי שלך - הוא פשוט נמצא באופן מוצפן בארנק הדיגיטלי בטלפון שלך, במקום בארנק הפיזי, ופרטיו מאובטחים מאחורי נעילה ביומטרית בטלפון הנייד. אפשר לשלם איתו באינטרנט ובחנויות בהצמדת הנייד לקופה. הכרטיס הוא ממותג ויזה מסוג פלטינום, מונפק ומתופעל על ידי חברת כאל (כרטיסי אשראי לישראל בע"מ ו/או כ.א. (מימון) בע"מ), לפי שיקול דעתה המלא ובאחריותה, והיא נותן שירותי התשלום בעסקאות המבוצעות באמצעות הכרטיס. את כרטיס PayBox אפשר להזמין מכאל באפליקציית PayBox בלבד בתהליך דיגיטלי קצר ופשוט. לאחר הנפקת כרטיס PayBox הוא יתעדכן כאמצעי תשלום ברירת המחדל באפליקציה. (ניתן לשנות זאת בכל עת)
תשלום ב-Tap בחנויות זמין עבור בעלי מכשיר אנדרואיד עם מערכת הפעלה בגרסה 7 ומעלה ועם רכיב NFC פעיל ובעלי מכשיר אייפון 6 ומעלה אשר שייכו את הכרטיס לארנק פייבוקס. הזמנת הכרטיס נתמכת במכשירי אנדרואיד (מגרסה 7 ומעלה) ומכשירי IOS (מגרסה 15 ומעלה, ייתכן שבשלבי ההנפקה תידרש סריקה של תעודת זהות או רישיון נהיגה, תכונה זו נתמכת מגרסה 14 ומעלה)
חשוב לדעת: על מנת לצפות בפרטי כרטיס PayBox, תועבר לממשק מאובטח של כאל באפליקציה, לשם כך צריך מכשיר תומך זיהוי ביומטרי וכן שצורת ההזדהות במכשיר שלך תוגדר ככזו. לא ניתן לצפות בפרטי הכרטיס המלאים ללא טביעת אצבע או זיהוי פנים שלך המוגדר במכשיר.
אי עמידה בפרעון ההלוואה או האשראי עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל (המלווה: כ.א.ל (מימון) בע"מ) -
איך מצטרפים לכרטיס PayBox?
ההצטרפות לכרטיס מתבצעת באופן מיידי ומאובטח בתהליך שלוקח כמה דקות בלבד, בממשק הנפקה של כאל, המתארח באפליקציית PayBox:
- 1. נכנסים ל-PayBox, לוחצים על הכפתור 'כרטיס דיגיטלי' שבתחתית מסך הבית, ועוקבים אחר ההוראות.
- 2. בממשק ההנפקה של כאל מזדהים, מזינים פרטים אישיים, מצרפים צילום תעודת זהות ומאשרים את מסמכי תנאי הנפקה והשימוש של הכרטיס במסמכים שכאל תציג.
- 3. לאחר קליטת הפרטים במערכת, יונפק כרטיס PayBox ופרטיו יתעדכנו כאמצעי תשלום ברירת מחדל באפליקציה.
- 4. כדי שתוכלו לשלם ב-Tap (הצמדת הנייד למסוף התשלומים), יש להמשיך את תהליך השיוך של הכרטיס החדש מייד לאחר ההנפקה.
- 5. תתחדשו, ניתן כעת לשלם עם כרטיס PayBox גם ב-Tap בחנויות
-
מי יכול להצטרף לכרטיס PayBox?
משתמשי אייפון (מגרסה 15 ומעלה, ייתכן שבשלבי ההנפקה תידרש סריקה של תעודת זהות או רישיון נהיגה, תכונה זו נתמכת מגרסה 14 ומעלה), ומשתמשי אנדרואיד (מגרסה 7 ומעלה) שיעדכנו את האפליקציה לגרסה העדכנית ביותר, יכולים להזמין כרטיס PayBox. בנוסף, המזמין צריך לעמוד בתנאים של כאל, בין היתר להיות מעל גיל 18, בעל חשבון בנק בישראל ובעל כרטיס אשראי והכל בכפוף לשיקול דעתה של כאל, החברה המנפיקה.
ניתן להנפיק כרטיס אחד בלבד עבור כל משתמש (כלומר, ניתן להנפיק כרטיס אחד לכל משתמש לפי ת.ז).
אי עמידה בפרעון ההלוואה או האשראי עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל (המלווה: כ.א.ל (מימון) בע"מ) -
איזה הטבות יש על שימוש בכרטיס PayBox?
מחזיקי כרטיס PayBox יכולים להנות מהטבות על רכישות ושימושים בכרטיס:
- החל מ 1.1.2025 שער המרת מט"ח אטרקטיבי במיוחד של 1% - רוכשים בכרטיס PayBox בחנויות או באתרי אונליין בחו״ל ונהנים משער המרת מט"ח של 1% בלבד!
- החל מ 1.2.2025 זכאות לריבית כפולה, על היתרה האישית והיתרות ב-Boxים האישיים! מי שיצטרף לתוכנית ריבית על היתרה ויבצע עסקאות בסך של 2000 ש"ח ומעלה לחודש (כולל עסקאות בכרטיס PayBox Young) יהיה זכאי לריבית כפולה על היתרה האישית וה Box-ים האישיים. *לא כולל עסקאות מוחרגות, המפורטות בשאלות מטה את התנאים המלאים אפשר לקרוא כאן>>
-
האם יש דמי כרטיס?
אין - וגם לא יהיו לאורך כל חיי הכרטיס! תהליך הנפקת כרטיס PayBox הוא חינמי לחלוטין ואתם פטורים מתשלום דמי כרטיס לכל תוקפו.
אי עמידה בפרעון ההלוואה או האשראי עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל (המלווה: כ.א.ל (מימון) בע"מ) -
אוף, צריך לפנות מקום בארנק לכרטיס נוסף?
לא 😊 כרטיס PayBox הוא דיגיטלי לחלוטין ופרטיו נשמרים על הטלפון שלכם, בחשבון שלכם באפליקציית PayBox באופן מוצפן. אפשר לצפות בפרטים בממשק המאובטח של כאל באפליקציה
חשוב לדעת: על מנת לצפות בפרטי כרטיס PayBox יש צורך במכשיר תומך זיהוי ביומטרי וכן שצורת נעילת המכשיר שלך תוגדר ככזו. לא ניתן לצפות בפרטי כרטיס PayBox המלאים ללא טביעת אצבע או זיהוי פנים שלך המוגדר במכשיר. על מנת לשלם ב-TAP נדרש מכשיר סלולרי התומך בטכנולוגית NFC
אי עמידה בפרעון ההלוואה או האשראי עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל (המלווה: כ.א.ל (מימון) בע"מ) -
אפשר לשלם באמצעות הכרטיס ב-TAP בחנויות?
כן, אם יש לכם מכשיר טלפון עם NFC. משתמשי אנדרואיד שיסיימו את תהליך ההנפקה ויצרפו את הכרטיס החדש שלהם לארנק PayBox יוכלו לשלם ב-TAP בחנויות. משתמשי אייפון שיסיימו את תהליך ההנפקה יוכלו לצרף את הכרטיס ל-Apple Pay ולהשתמש בו כדי לשלם ב-TAP. כדי לצרף את הכרטיס ל-Apple pay פשוט מעתיקים את מספר הכרטיס ויתר הפרטים כפי שיוצגו על ידי כאל בממשק המאובטח של כאל באפליקציה, ומזינים הפרטים ב-Apple Pay. מחזיקי כרטיס PayBox, יכולים להשתמש ביתרה שנצברה באפליקציה לצורך תשלום בחנויות . כל שצריך לעשות הוא לבחור את היתרה אותה תרצו לחייב ולבצע עסקה ב TAP בחנות.
אי עמידה בפרעון ההלוואה או האשראי עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל (המלווה: כ.א.ל (מימון) בע"מ) -
מה אפשר לעשות עם כרטיס PayBox?
כל פעולה שאתם רגילים לעשות דרך האפליקציה: העברות לחברים, תשלום לקבוצות, טעינת רב-קו, תרומה לעמותות – וכמובן, תשלום בחנויות ב-TAP (לבעלי מכשירי טלפון עם NFC ששייכו את הכרטיס לארנק פייבוקס). מעבר לכך, תוכלו להשתמש בכרטיס האשראי הדיגיטלי של PayBox שלכם כדי לבצע רכישות באתרי אינטרנט בארץ ובעולם. רק מחזיקי כרטיס PayBox יכולים גם לחייב את יתרות ה PayBox שנצברו להם לרכישות בחנויות: ב-TAP, אונליין ובטלפון
חשוב לדעת: על מנת לצפות בפרטי הכרטיס, בממשק המאובטח של כאל בתוך האפליקציה, יש צורך במכשיר תומך זיהוי ביומטרי וכן שצורת ההזדהות במכשיר שלך תוגדר ככזו. לא ניתן לצפות בפרטי הכרטיס המלאים ללא טביעת אצבע או זיהוי פנים שלך המוגדר במכשיר.
על מנת לשלם ב-TAP נדרש מכשיר סלולרי התומך בטכנולוגית NFC
אי עמידה בפרעון ההלוואה או האשראי עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל (המלווה: כ.א.ל (מימון) בע"מ) -
מה קורה אם נגנב או אבד לי הטלפון?
אם הגנב או המוצא יצליחו לבטל את נעילת המכשיר, הם יוכלו לשלם ב- TAP. ולכן עליכם להתקשר למוקד של חברת כאל מיד במספר 03-5723666 להודיע על הגניבה או האובדן ולבטל את השיוך לארנק פייבוקס. לשיקולכם אם לבטל את כרטיס PayBox. אגב, מומלץ להקפיא את חשבון הפייבוקס על ידי כניסה לאתר לאתר www.payboxapp.com ובתחתית המסך ללחוץ על "הקפאת חשבון" או לחצו על הלינק <<להקפאת חשבון>>
-
איפה אפשר לראות פעולות שעשיתי עם הכרטיס?
ניתן לראות כל הפעולות בכרטיס בתוך אפליקציית PayBox במסך "היסטוריית הפעולות" - במסך הבית מוצגות 3 הפעולות האחרונות שביצעת ב-PayBox. אפשר בכל רגע לראות את כל הפעולות שבוצעו בלחיצה על 'לכל הפעולות' וגם בתפריט הצד בלחיצה על 'היסטוריית פעולות'. כמובן שגם אפשר לצפות בפעולות שביצעתם עם כרטיס PayBox באפליקציית כאל ובדפי פירוט העסקאות שנשלחים אליכם במייל או בדואר על ידי כאל.
המידע המחייב מצוי בדפי הפירוט של חברת כאל. -
איך מצרפים את כרטיס האשראי של PayBox לארנקי גוגל?
יש שתי דרכים לעשות זאת:
- באמצעות ארנק גוגל: להכנס לארנק גוגל, וללחוץ על סימן ה + (הוספת כרטיס לארנק) ולהקליד את פרטי הכרטיס בארנק
- באמצעות אפליקציית כאל: בתפריט הצד של אפליקציה, לחיצה על Google Pay יאפשר בלחיצה על כפתור להוסיף את הכרטיס לארנק גוגל
-
האם אפשר להשתמש בכרטיס PayBox גם בבתי עסק בחו"ל?
כרטיס PayBox הוא כרטיס בינלאומי שמאפשר לכם לשלם בבתי עסק, המכבדים כרטיסים ממותג ויזה, בכל העולם עם הטלפון שלכם. כדי לשלם ב- TAP צריך רק לוודא שבמסוף האשראי מופיע סימן התשלום ללא מגע עם 3 הקשתות, שה-NFC פועל ושארנק PayBox מוגדר על מכשירכם כברירת מחדל לתשלומים ללא מגע. כמובן שאפשר לשלם איתו גם באתרי אינטרנט מחו"ל. לא ניתן לשלם במטבע חוץ מהיתרות באפליקציה, תשלום שכזה יחוייב מכרטיס האשראי בלבד.
על מנת לשלם ב-TAP נדרש מכשיר סלולרי התומך בטכנולוגית NFC
אי עמידה בפרעון ההלוואה או האשראי עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל (המלווה: כ.א.ל (מימון) בע"מ) -
אפשר להשתמש בכרטיס PayBox גם ברכישות באינטרנט?
בוודאי. כל מה שאתם צריכים לעשות זה לצפות בפרטי כרטיס PayBox שלכם בממשק המאובטח של כאל דרך מסך אמצעי תשלום ולהזין את הפרטים באתר ממנו אתם רוצים לקנות. כרטיס PayBox הוא כרטיס בינלאומי וניתן להשתמש בו לרכישה באתרים בארץ ובעולם.
חשוב לדעת: על מנת לצפות בפרטי כרטיס PayBox יש צורך במכשיר תומך זיהוי ביומטרי וכן שצורת ההזדהות במכשיר שלך תוגדר ככזו. לא ניתן לצפות בפרטי כרטיס PayBox המלאים ללא טביעת אצבע או זיהוי פנים שלך המוגדר במכשיר.
אי עמידה בפרעון ההלוואה או האשראי עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל (המלווה: כ.א.ל (מימון) בע"מ) -
האם יש דרך לצפות בפרטי כרטיס PayBox?
כמובן! פשוט לוחצים על הכפתור 'מה מספר כרטיס האשראי שלי?' במסך אמצעי התשלום או בסוף תהליך ההנפקה.
חשוב לדעת: על מנת לצפות בפרטי כרטיס PayBox יש צורך במכשיר תומך זיהוי ביומטרי וכן שצורת ההזדהות במכשיר שלך תוגדר ככזו. לא ניתן לצפות בפרטי כרטיס PayBox המלאים ללא טביעת אצבע או זיהוי פנים שלך המוגדר במכשיר
אי עמידה בפרעון ההלוואה או האשראי עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל (המלווה: כ.א.ל (מימון) בע"מ) -
איזה סוג של כרטיס אשראי זה ובאילו בתי עסק מכבדים אותו?
כרטיס PayBox הוא כרטיס אשראי ממותג ויזה מסוג פלטינום, המונפק על ידי חברת כאל ומכובד ככל כרטיס אחר ממותג ויזה בבית עסק בארץ ובעולם הסולקים כרטיסי ויזה. תשלום ב-TAP יתאפשר בבתי עסק עם מסוף EMV.
אי עמידה בפרעון ההלוואה או האשראי עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל (המלווה: כ.א.ל (מימון) בע"מ) -
יש לי אייפון, אני יכול לצרף את כרטיס PayBox ל-Apple Pay?
בוודאי. פשוט לוחצים על הכפתור 'מה מספר כרטיס האשראי שלי?', מעתיקים את הפרטים אחרי שמזדהים בממשק המאובטח של כאל באפליקציה באמצעים ביומטריים, ולאחר מכן ממלאים את פרטי הכרטיס באפליקציית Apple Pay.
אי עמידה בפרעון ההלוואה או האשראי עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל (המלווה: כ.א.ל (מימון) בע"מ) -
אילו מסמכים נדרשים ממני כדי להנפיק כרטיס PayBox?
בתהליך ההנפקה של כאל ייתכן ותדרשו לצלם רישיון נהיגה או תעודת זהות.
אי עמידה בפרעון ההלוואה או האשראי עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל (המלווה: כ.א.ל (מימון) בע"מ) -
בטלפון שלי אין NFC, האם אוכל להשתמש בכרטיס PayBox?
בטח שאפשר! אומנם לא תוכלו לשלם עם הטלפון בחנויות ב- TAP, אבל תוכלו להשתמש בכרטיס PayBox גם להעברת כספים לחברים, קבוצות, טעינת רב קו, תרומה לעמותה וכמובן לשלם איתו ברכישות ברשת.
חשוב לדעת: על מנת לצפות בפרטי כרטיס PayBox יש צורך במכשיר תומך זיהוי ביומטרי וכן שצורת ההזדהות במכשיר שלך תוגדר ככזו. לא ניתן לצפות בפרטי כרטיס PayBox המלאים ללא טביעת אצבע או זיהוי פנים שלך המוגדר במכשיר.
אי עמידה בפרעון ההלוואה או האשראי עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל (המלווה: כ.א.ל (מימון) בע"מ) -
האם ניתן למשוך כסף בכספומט עם כרטיס PayBox?
לא, מכיוון שהכרטיס הוא דיגיטלי בלבד!
-
האם חלו שינויים בשיעור הריבית ובמועד הענקתה?
שיעור הריבית קבוע ויעמוד על 2.5% שנתי (במקום 3% ובחישוב מתואם 3.04%, עד ליום 31.1.2025). שיעור הריבית המתואמת השנתית הוא 2.53%. הריבית תחושב עד ליתרה שנתית של 20,000 ש"ח בלבד. הריבית תשולם ליתרה האישית שלך מידי 15 לחודש העוקב. כל הפרטים כאן>>
-
איך מקבלים ריבית על היתרה?
ריבית על היתרות האישיות (היתרה האישית ויתרות ה-Boxים האישיים - עד 20,000 ש"ח בלבד) תשולם רק ללקוחות PayBox המחזיקים כרטיס אשראי PayBox בתוקף (ובכפוף ליתר התנאים) - הכרטיס דיגיטלי ובחינם, ללא דמי כרטיס לכל החיים!
- אם כבר יש לכם כרטיס PayBox - נכנסים לאפליקציה ולוחצים על הכפתור "ריבית על היתרה" במסך הבית ומצטרפים (שימו לב - רק בעלי תושבות ישראלית לצרכי מס יכולים להצטרף לתוכנית).
- אם עדיין אין לכם כרטיס PayBox צריך להנפיק כרטיס ולאחר מכן להצטרף לריבית על היתרה.
-
על איזה יתרות אפשר לקבל ריבית?
ריבית מחושבת על סכום הכסף המצטבר שנמצא ביתרה האישית וב-Boxים האישיים (עד 20,000 ש"ח בלבד). לא מחושבת ולא משולמת ריבית על יתרות זכות של קבוצות, של Boxים משותפים ושל Box ילד/ה. את התנאים המלאים אפשר לקרוא כאן>>
-
איך מקבלים את הריבית הכפולה?
כדי ליהנות מריבית כפולה על היתרות האישיות צריך:
- להנפיק כרטיס PayBox (אם עדיין אין לך) - הכרטיס דיגיטלי ובחינם, ללא דמי כרטיס לכל החיים!
- להצטרף לשירות ריבית על היתרה, במידה ועדיין לא הצטרפת.
- לאשר שאין לך תושבות מס זרה.
- לבצע עסקאות בכרטיס PayBox בסכום של לפחות 2000₪ בחודש, הסכום כולל עסקאות המתבצעות בכרטיס PayBox Young, ולא כולל עסקאות מוחרגות.
-
מה שיעור הריבית?
שיעור הריבית קבוע ויעמוד על 2.5% שנתי. שיעור הריבית המתואמת השנתית הוא 2.53%. הריבית תחושב עד ליתרה שנתית של 20,000 ש"ח בלבד. אנו נשלם את הריבית ליתרה האישית שלך מידי חודש. כל הפרטים כאן>>
-
מה שיעור הריבית הכפולה?
שיעור הריבית הכפולה הוא 5% (5.04 מתואמת) בחישוב שנתי למחזיקי כרטיס PayBox המבצעים עסקאות בסכום של לפחות 2,000 ₪ בחודש. מחזיקי כרטיס PayBox מקבלים ריבית של 2.5% בחישוב שנתי על היתרה ללא תלות בשימוש בכרטיס. תנאי לקבלת כל תשלום ריבית הוא הצטרפות לתכנית ריבית על היתרה. התנאים המלאים כאן>>
-
מתי משולמת הריבית ליתרה?
תשלומי ריבית על היתרה, ישולמו ב- 15 לכל חודש, עבור החודש הקודם. אם ה-15 בחודש אינו יום עסקים, הריבית תשולם ביום העסקים הראשון שלאחריו. את התנאים המלאים אפשר לקרוא כאן>>
-
האם חל שינוי במועד הענקת הריבית?
כן. החל מיום 1.1.2025 יחול השינוי הבא: מועד תשלום הריבית: ריבית תשולם ב- 15 בחודש בגין החודש הקודם. ראו פרטים מלאים בתנאי התוכנית >
-
איפה רואים את תשלום הריבית שקיבלתי?
תשלומי הריבית משולמים, במועד ההענקה, ליתרה האישית, שמופיעה בדף הבית באפליקציה. בנוסף, תמיד אפשר למצוא את תנועת הריבית בהיסטוריית הפעולות בתוך האפליקציה. את התנאים המלאים אפשר לקרוא כאן>>
-
האם אפשר לקבל ריבית על יתרה קבוצתית?
לא. הריבית תשולם על היתרה האישית ויתרת ה-Boxים האישיים בלבד, ועד לסף של 20,000 ש"ח
-
מי יכול להצטרף לריבית על היתרה?
ההצטרפות היא למחזיקי כרטיס אשראי PayBox בלבד ובכפוף לתנאים כאן>> חשוב לדעת שאפשר להצטרף לריבית רק אם אין לך תושבות מס זרה. ההצטרפות אינה אוטומטית, צריך להיכנס לאפליקציה ולהצטרף.
* הנפקת כרטיס אשראי PayBox בכפוף לאישור כאל, בתנאיה ובאחריותה. אי עמידה בפרעון ההלוואה או האשראי כלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל. המלווה: כ.א.ל (מימון) בע"מ. -
האם תשלום הריבית כרוך בעמלה?
במילה אחת: לא! ב-2 מילים: ממש לא!
-
האם אפשר למשוך כספים מהיתרה בזמן שהיא צוברת ריבית?
ברור! הכספים זמינים לך כל העת באפליקציה בדיוק כמו קודם. מצד שני, לא חבל? כנראה שהבנק שלך לא משלם לך ריבית על הפלוס בעו"ש :)
-
איך אפשר לקבל יותר תשלומי ריבית?
הריבית הינה ריבית קבועה ללא קשר לסכום הכסף הנמצא ביתרה האישית וב-Boxים האישיים. ככל שיהיה לך יותר כסף ביתרות האישיות, תשלומי הריבית יהיו גבוהים יותר. ניתן להגדיל את היתרות האישיות על ידי הטענת כסף ישירות ליתרה או ישירות ל-Box (עד 20,000 ש"ח לטעינה. ועד 40,000 ש״ח בחודש) או על ידי השארת הכסף שמקבלים ב-PayBox, באפליקציה. טעינה ליתרה מתאפשרת באמצעות כרטיס אשראי PayBox בלבד.
חשוב לזכור שניתן לנהל עד 20,000 ש"ח בחשבון ה-PayBox שלך ברגע נתון -
האם תשלום הריבית כפוף לספי הפעילות באפליקציה?
כן. אנו מזכירים שאי אפשר להחזיק בחשבון ה-PayBox שלך יותר מ- 20,000 ש"ח. כמו כן, כל יתר ספי הפעילות באפליקציה ימשיכו לחול ללא כל שינוי.
-
היה לי כרטיס פייבוקס אבל הקפאתי/ביטלתי/חסמתי אותו. האם עדיין אפשר לקבל ריבית?
לא. רק מחזיקי כרטיס אשראי PayBox בתוקף יכולים להצטרף לריבית על היתרה ולהנות מתשלומי ריבית.
*הנפקת כרטיס אשראי PayBox בכפוף לאישור כאל, בתנאיה ובאחריותה. אי עמידה בפרעון ההלוואה או האשראי כלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל. המלווה: כ.א.ל (מימון) בע"מ. -
האם צריך לשלם מס עבור הריבית על היתרה?
לפי החוק צריך לשלם מס עבור הכנסות מריבית, כולל ריבית על היתרה. פייבוקס תנכה את המס במקור ולאחר מכן תעביר את יתרת תשלום הריבית ישירות ליתרת הפייבוקס. שאלות בנוגע לאישור ניכוי מס במקור נמצאות בנושא נפרד - קחו אותי לשם>>
-
מהו הסכום המינימלי לקבלת ריבית כפולה?
כדי לקבל את הטבת הריבית הכפולה יש לבצע עסקאות בסך של לפחות 2,000 ש״ח בכרטיס אשראי PayBox. גם עסקאות שהילדים יעשו בכרטיס ה-PayBox Young שלהם, יחשבו לסכום המינימלי לכרטיס ההורה. מה נכלל ב 2,000 ש"ח?
- תשלום בחנויות עם כרטיס פייבוקס
- תשלום באונליין עם כרטיס פייבוקס
- תשלומים שהילדים מבצעים עם פייבוקס יאנג
- הוראות קבע מכרטיס פייבוקס
- תשלום חשבונות עם כרטיס פייבוקס
- בעסקת תשלום ייחשב הסכום הכולל של העסקה כעסקה אחת
- העברת כספים בין אנשים וקבוצות
- טעינה ליתרות (כולל טעינה לפייבוקס יאנג)
- תשלומים של החזר הלוואות
- חיובים כמו עמלות וריביות
-
האם יש עסקאות שלא נכללות בסכום המינימלי?
הסכום המינימלי לעסקאות בכרטיס PayBox וכרטיס PayBox Young לקבלת הטבת הריבית הכפולה הינו 2,000 ש"ח בחודש. הסכום המינימלי לא כולל:
- עמלות למיניהן, ריביות למיניהן, משיכות מזומן בארץ ובחו"ל, העברות כספים לרבות העברות כספים בין יחידים (עסקאות P2P) בין אם באמצעות אפליקציות תשלומים או באופן אחר לרבות Paybox עצמה.
- טעינה ליתרת פייבוקס (בכל אופן ככל שתתאפשר כזו).
- המרת מטבע, תוכניות אשראי בהן מוענק אשראי שלא אגב ביצוע עסק בבית עסק, כגון: הלוואה בכרטיס, חיוב חודשי קבוע.
- בעסקת תשלומים ייחשב הסך הכולל של העסקה כעסקה אחת, בעת החיוב בפועל של התשלום הראשון. בעסקה הכוללת הנחה במעמד החיוב, סכום העסקה המזכה יחושב בהתאם לסכום שחויב בו הכרטיס בפועל, דהיינו בניכוי ההנחה. עסקאות שיבוצעו במטבע חוץ יחושבו בהתאם למנגנון ההמרה הנהוג בכאל ובניכוי עמלת שירותים במט"ח הקבועה בתעריפון כאל.
- במקרה של הקפאת כרטיס, יחושבו עסקאות מזכות אילו שנקלטו טרם הקפאת הכרטיס.
-
האם יש לפייבוקס היתר עיסקא?
לפייבוקס יש היתר עיסקא. אפשר לראות את האישור כאן>>
-
מה זה Box ומה אפשר לעשות איתו?
ה-Box כאן כדי לאפשר לך לנהל כסף בצורה מסודרת לפי מטרות שתבחר. זה המקום לחסוך כסף לכל מטרה שרוצים בזמן שהכסף נשאר נזיל וזמין כל הזמן. חשוב לדעת: הכסף שב-Box יכול לצבור 3% ריבית שנתית. כשפותחים Box, חייבים לתת לו שם (טיפ מאיתנו: קשרו את השם למטרה הספציפית שלכם) , לאחר מכן אפשר להגדיר סכום ותאריך יעד אליה רוצים להגיע ומתי. את הכסף ל-Box טוענים מהיתרה האישית או מכרטיס PayBox. עם הכסף שב-Box אפשר לשלם ישירות בחנויות ובאונליין. כל הפעולות שתעשו ב-Box - מופיעות במסך ה-Box תחת "פעולות ב-Box", ככה ממש קל לעקוב ולשלוט בהוצאות. אפשר לפתוח כמה Boxים שרוצים, למטרות שונות ומגוונות. כדי ליהנות מה-Box צריך פשוט להצטרף לכרטיס PayBox (חינם ללא דמי כרטיס), להצטרפות לחצו כאן. *ריבית על היתרה האישית (עד 20,000 ש"ח בלבד) תשולם רק ללקוחות פייבוקס המחזיקים כרטיס אשראי PayBox בתוקף ובכפוף ליתר התנאים
*הנפקת כרטיס אשראי PayBox בכפוף לאישור כאל, בתנאיה ובאחריותה. אי עמידה בפרעון ההלוואה או האשראי כלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל. המלווה: כ.א.ל (מימון) בע"מ -
מי יכול לפתוח Box?
כל מי שנרשם ל-PayBox ויש לו כרטיס PayBox (כרטיס דיגיטלי בלבד, חינם לתמיד). להצטרפות לכרטיס
*הנפקת כרטיס אשראי PayBox בכפוף לאישור כאל, בתנאיה ובאחריותה. אי עמידה בפרעון ההלוואה או האשראי כלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל. המלווה: כ.א.ל (מימון) בע"מ -
איך פותחים Box?
פשוט לוחצים על כפתור "יצירת Box" בעמוד הראשי באפליקציה.
-
כמה כסף אפשר לטעון ולנהל ב-Box?
זה תלוי כמה כסף כבר יש לך ב-PayBox. אפשר להחזיק באפליקציה עד 20,000 ש"ח - ביתרות, ב-Boxים ובקבוצות יחד. אם למשל יש לך בסך הכל 3,000 ש"ח ביתרה האישית ובקבוצות, אפשר לנהל ב-Boxים שלך עד 17,000 ש"ח.
*בכפוף לתנאי השימוש וליתר ספי הפעילות באפליקציה -
האם אפשר לקבל ריבית על הכסף ב-Box?
ברור! הריבית מחושבת לפי סך כל היתרות באפליקציה (היתרה אישית ויתרת ה-Boxים). בכל חודש מקבלים את סכום הריבית ישירות ליתרה האישית. חשוב: לא לשכוח להנפיק כרטיס PayBox ולהצטרף לקבלת ריבית על היתרה באפליקציה.
*ריבית על היתרה האישית (עד 20,000 ש"ח בלבד) תשולם רק ללקוחות פייבוקס המחזיקים כרטיס אשראי PayBox בתוקף ובכפוף ליתר התנאים -
האם הכסף ב-Box נזיל?
ברור! עם הכסף ב-Box אפשר לשלם, בכל זמן, בחנויות ולמשוך ליתרה באפליקציה או לכרטיס האשראי.
-
מה ההבדל בין Box אישי לקבוצה?
ב-Box האישי תוכלו לנהל כסף למטרות שונות, הוא פתוח ושקוף רק לכם ולא למשתתפים נוספים. בקבוצה אפשר לאסוף כסף עם משתמשים נוספים למטרות שונות. בנוסף, על כסף שב-Box אפשר לקבל 3% ריבית.
-
הגעתי ליעד ב-Box, האם אפשר להמשיך לאסוף בו כסף?
ב-Box השליטה בידיים שלך! סכום היעד והתאריך כאן רק בשביל לעזור לחסוך ולשים יעדים ברורים, אפשר לשנות אותם או לא להתייחס אליהם, הם לא יעלבו :)
-
מה יקרה כשאגיע לסכום או תאריך היעד?
התאריך וסכום היעד הם רק בשבילך ואפשר לשנות אותם ולהחליט אם להתייחס אליהם.
-
האם אפשר לעשות שינויים ב-Box לאחר הקמתו?
כן. אפשר לערוך את שם ה-Box, סכום היעד ותאריך היעד בכל רגע. עושים את זה על ידי לחיצה על תפריט 3 הנקודות בצד שמאל למעלה, בעמוד ה-Box.
-
כמה Boxים אפשר לפתוח?
כמה שרוצים, לכל מטרה, פשוט ככה.
-
האם ניתן לפתוח מחדש Box שכבר סגרתי?
לא ניתן. אבל הפעולות שעשית ב-Box יופיעו בהיסטוריית הפעולות שלך.
-
האם ניתן לקבל כסף מאחרים ישירות ל-Box?
לא. אפשר להעביר כסף ל-Box מהיתרה האישית שלך או מכרטיס PayBox.
-
איך משלמים מהכסף שביתרות ה-PayBox והקבוצות שלי?
מנפיקים כרטיס אשראי של PayBox ומצרפים אותו לארנק הדיגיטלי. מוודאים שאישרנו תשלום מיתרת ה- PayBox. מעכשיו, עסקה שתתבצע עם הכרטיס ב-Tap בחנות, באונליין או בטלפון, תחייב קודם כל את הכסף ביתרה (ניתן לשנות את הבחירה בכל זמן שתרצו). כמובן שאפשר גם להחליט שרק תשלום חד פעמי שתרצו יחויב מיתרת הפייבוקס. אם רוצים לשלם מיתרת קבוצה שבניהולנו, מקליקים על כפתור "בחירת יתרה לתשלום קרוב", בוחרים את הקבוצה שאת היתרה שלה נרצה לחייב – וזהו, אפשר לגשת לקופה (או לשלם באונליין ובטלפון). שימו לב, הבחירה תקפה למשך 5 דקות, ולאחר מכן תשתנה לברירת המחדל שבחרת. אפשר תמיד לחזור לבחור שוב.
צירוף לארנק דיגיטלי: משתמשי אנדרואיד מצרפים את הכרטיס לארנק פייבוקס ומגדירים את הארנק כארנק ברירת המחדל בהגדרות מערכת ההפעלה. משתמשי אפל צריכים לצרף את הכרטיס לאפל פיי. -
האם אפשר לשלם מיתרה קבוצתית שבניהולי ללא כרטיס פייבוקס?
לא. רק מחזיקי כרטיס פייבוקס יכולים לשלם מהיתרות
-
איך אפשר להשתמש ביתרת ה PayBox כדי לשלם בחנות?
מוודאים כי כפתור ה"תשלום אוטומטי מיתרת ה- PayBox" מופעל וכי יש כסף ביתרת ה PayBox, ואז ברכישה באמצעות כרטיס ה PayBox התשלום קודם כל ירד מהיתרה. אפשר גם להחליט שרק תשלום חד פעמי ירד מיתרת ה PayBox וגם כאן, צריך להקליק על כפתור "לתשלום בחנות" ופשוט לגשת לקופה.
-
מה קורה אם אין לי מספיק כסף ביתרת ה-PayBox?
אין מה לחשוש, התשלום יורד קודם כל מיתרת ה-PayBox ושאר הסכום (ככל שאין יתרה מספיקה) יורד מכרטיס האשראי, כמו עסקה רגילה בכרטיס.
-
האם אפשר לשלם בחנות גם מיתרת קבוצה?
בוודאי – רק צריך שלמנהל הקבוצה יהיה כרטיס אשראי PayBox. לפני ביצוע הרכישה מנהל הקבוצה צריך ללחוץ בדף הבית של האפליקציה על הכפתור "בחירת יתרה לתשלום קרוב" לבחור את הקבוצה הרלוונטית והעסקה הקרובה תרד מיתרת הקבוצה שנבחרה. בחירת הקבוצה לתשלום תקפה ל-5 דקות. לא הספקת? אפשר לבחור שוב בהמשך.
-
מי יכול לשלם מיתרת הקבוצה?
רק מנהל הקבוצה שפתח אותה ושמחזיק בכרטיס אשראי PayBox יכול לשלם בחנות מיתרת הקבוצה.
-
ביטלתי עסקה ששולמה מהיתרה. לאן חוזר הכסף?
במקרים של ביטול שאושר, עסקה שהתבצעה באמצעות כרטיס PayBox, יתבצע זיכוי בגין סכום הרכישה (או חלקו, במקרה של ביטול חלקי) לכרטיס פייבוקס וזאת גם אם העסקה חויבה מהיתרה. *לפרטים נוספים ראו את תנאי השימוש
-
האם התשלום בחנות מחוייב אוטומטית מיתרת ה-PayBox?
רק אם הפעלת את האפשרות בכפתור שבמסך בחירת היתרה. ברירת המחדל תהיה תשלום באמצעות חיוב חשבון הבנק. אל דאגה, אפשר לשנות את ההחלטה בכל רגע.
-
שיניתי את דעתי, מעכשיו אני לא רוצה שהתשלומים שלי ירדו מיתרת ה- PayBox, מה עושים?
במסך בחירת היתרה, אליו מגיעים מדף הבית, מופיע כפתור "בחירת יתרה לתשלום קרוב" ובלחיצה עליו, אפשר לשנות את הבחירה.
-
בחרתי בטעות יתרה לא נכונה לתשלום בחנות. איך אני משנה את הבחירה שלי?
אם בחרת ביתרה הלא נכונה טרם ביצוע התשלום בפועל- אין בעיה לשנות את הבחירה. הקלקה על כפתור "תשלום בחנות" של היתרה הנכונה יבטל את הבחירה הקודם ויפעיל את התשלום מהיתרה האחרונה שנבחרה לתשלום. במקרה בו בוצע התשלום עם יתרה לא נכונה, לצערנו אין אפשרות לתקן את הטעות.
-
בחרתי יתרה ממנה אני רוצה לחייב לצורך התשלום. כמה זמן הבחירה הזו בתוקף?
הבחירה בתשלום מהיתרות בתוקף ל-5 הדקות הבאות. אם לא בוצע תשלום בקופה בפרק זמן זה – אין בעיה, בוחרים מחדש ביתרה הרלוונטית ומשלמים.
-
יש לי כרטיס PayBox – האם אפשר לשלם ממנו מכל הקבוצות שאני מנהל?
כן. כרטיס האשראי PayBox שלך מאפשר לשלם גם מיתרת ה PayBox וגם מיתרות הקבוצות שבניהולך.
-
האם גם בתשלום אונליין או בטלפון אפשר לשלם מהיתרה?
כן, כמובן. אפשר לשלם מהיתרה ברכישה המתבצעת בכרטיס ה-PayBox שלך - פיזית בחנות, בתשלום טלפוני או ברכישה אונליין. יש לוודא לפני הרכישה שאופציית תשלום מיתרת ה-PayBox מופעלת ושנבחרה יתרה לתשלום.
-
האם חברי הקבוצה יראו את החיובים שביצעתי מיתרה קבוצתית שבניהולי?
כן, אבל מנהלי קבוצות רשאים לשנות זאת ולחסום את אפשרות הצפיה.
-
האם יש עסקאות שלא ניתן לחייב את היתרות?
כן. תשלום מהיתרות (אישית וכלל סוגי ה-Boxים) לא מתאפשר בעסקאות מסוג: תשלומים, מט"ח, קרדיט ותפיסת מסגרת
-
איפה אפשר לראות פעולות שעשיתי עם הכרטיס?
ניתן לראות כל הפעולות בכרטיס בתוך אפליקציית PayBox במסך "היסטוריית הפעולות" - במסך הבית מוצגות 3 הפעולות האחרונות שביצעת ב-PayBox. אפשר בכל רגע לראות את כל הפעולות שבוצעו בלחיצה על 'לכל הפעולות' וגם בתפריט הצד בלחיצה על 'היסטוריית פעולות'. כמובן שגם אפשר לצפות בפעולות שביצעתם עם כרטיס PayBox באפליקציית כאל ובדפי פירוט העסקאות שנשלחים אליכם במייל או בדואר על ידי כאל.
המידע המחייב מצוי בדפי הפירוט של חברת כאל.
-
איך לטעון כסף כסף ליתרה שלי ב-PayBox?
בקלות! פשוט לוחצים על כפתור "טעינה ליתרה" במסך הבית באפליקציה. בוחרים את הסכום שרוצים לטעון ליתרה, מאשרים ו..זהו… אפשר לראות את הכסף ביתרה האישית.
חשוב לדעת: את הטעינה אפשר לבצע רק דרך כרטיס אשראי PayBox -
כמה כסף אפשר לטעון ליתרה האישית?
עד 20,000 ש"ח לטעינה. ועד 40,000 ש״ח בחודש. פייבוקס יכולה לשנות סכום זה מעת לעת לפי שיקול דעתה
-
איך ומתי יתבצע החיוב על הטעינה ליתרה?
טעינה ליתרה מתבצעת אך ורק דרך כרטיס ה-PayBox שלך, והחיוב יתבצע באופן מיידי (עד 6 ימים) ולא כחלק מהחיוב החודשי של הכרטיס
-
מה ההבדל בין הלוואה ליתרה (קטנה ליתרה) להלוואה רגילה (גדולה לבנק)?
ההבדל הוא להיכן מקבלים את הכסף. בהלוואה ליתרה הכסף נכנס ליתרה האישית באפליקציה ולא לחשבון הבנק. את הכסף אפשר כמובן להעביר למי ולאן שרוצים ומחזיקי כרטיס PayBox יכולים גם לשלם איתו בחנויות ובאונליין. חשוב לדעת: בכל מקרה, תשלומי ההלוואה ירדו מחשבון העו"ש שלך כמו שהגדרת מול כאל ולא מהיתרה באפליקציה.
-
כמה כסף אפשר לקבל בהלוואה ליתרה?
זה תלוי בסך היתרות (יתרה אישית ויתרת קבוצות בניהולך) ובכמה כסף קיבלת ב-PayBox השנה. רוצה לדעת כמה כסף באפשרותך לקבל? אפשר פשוט להיכנס למסך ההלוואה באפליקציה, שם יופיע לך סכום מותאם עבורך שבאפשרותך לבקש כהלוואה ליתרה. בחלק מהמקרים ניתן לבקש סכום גבוה יותר ישירות לחשבון.
-
קיבלתי הלוואה ליתרה, אפשר לשלם עם הכסף ישירות מ-PayBox בחנויות?
כן, אם יש לך כרטיס PayBox, אפשר לשלם עם הכסף שביתרה בחנויות.
*אי עמידה בפרעון ההלוואה עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל. המלווה: כ.א.ל (מימון) בע"מ. -
מי יכול לקחת הלוואה דרך PayBox?
כל לקוחות PayBox יכולים להגיש בקשה לקבל הלוואה. קבלת ההלוואה כפופה לאישור כאל, המלווה. בנוסף, קבלת הלוואה ליתרה כפופה לספי השימוש באפליקציה.
*אי עמידה בפרעון ההלוואה או האשראי עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל (המלווה: כ.א.ל (מימון) בע"מ) -
לכמה תשלומים אפשר לפרוס את ההלוואה?
3 עד 84 תשלומים חודשים, הפריסה גמישה לבחירתך.
-
מה הריבית שאשלם על ההלוואה?
הריבית נקבעת ע"י כאל ועל פי הנתונים האישיים של כל לקוח.
-
מתי אקבל את הכסף?
את הכסף מקבלים לאחר שיושלם התהליך וההלוואה אושרה, זה לוקח 3 ימי עסקים.
-
איפה מקבלים שירות ומידע על ההלוואה?
את כל המידע לגבי ההלוואה אפשר לקבל במוקד השירות של כאל בטלפון 03-5723606
-
האם צריך להנפיק כרטיס PayBox כדי לקבל הלוואה?
לא, אפשר לקבל הלוואה גם בלי כרטיס PayBox אבל צריך שיהיה לך כרטיס אשראי כלשהו בשביל בדיקת האפשרות לקבלת הלוואה.
-
מה זה ארנק PayBox?
ארנק PayBox מאפשר לך לצרף את כרטיס אשראי נתמך ל-PayBox כדי לשלם ב-TAP עם הנייד באופן קל, מאובטח ומהיר. עם ארנק PayBox אפשר לשלם בבתי עסק בישראל ובחו"ל בהם מותקנים מסופי תשלום התומכים בתשלום ב-TAP, כרגע במכשירי אנדרואיד בלבד.
-
האם יש הבדל בין תשלום בנייד לתשלום בכרטיס האשראי?
אין שום הבדל. בדומה לתשלום בכרטיס האשראי, התשלום בנייד נעשה דרך כרטיס האשראי שלך ובאחריות המנפיק, בדיוק כמו הכרטיס הפיזי. רק במקום לתת את הכרטיס לקופאי או לעשות TAP עם כרטיס האשראי, אפשר לעשות TAP עם הנייד ולהשאיר את הכרטיס בבית.
-
מי יכול לשלם עם ארנק ב-PayBox?
מחזיקי כרטיסי אשראי PayBox, מפתח דיסקונט, שופרסל או מרכנתיל בעלי מכשיר אנדרואיד עם מערכת הפעלה בגרסה 7 ומעלה ועם רכיב NFC פעיל. לצערנו כרגע אין תמיכה למכשירי אייפון, בשל הגבלות של אפל.
-
איך מצטרפים לתשלום בנייד?
כדי ליהנות מתשלום בנייד דרך ארנק PayBox, מה שעליכם לעשות הוא להיכנס למסך אמצעי תשלום, ולהוסיף כרטיס אשראי חדש על ידי לחיצה על 'הוספת כרטיס לתשלום בחנויות' דרך כפתור ה-׳+׳ או על ידי לחיצה על הכפתור עם 3 הנקודות על גבי כרטיס קיים באפליקציה*.
*השימוש בשירות עבור מחזיקי כרטיסי אשראי PayBox, מפתח דיסקונט, שופרסל או מרכנתיל בעלי מכשיר אנדרואיד עם מערכת הפעלה בגרסה 7 ומעלה ועם רכיב NFC פעיל בלבד. -
איך משלמים בנייד?
אחרי שהצטרפת ניתן להתחיל לשלם בכל בתי העסק התומכים בתשלום בנייד. פשוט פותחים את נעילת המסך בנייד, מצמידים את הנייד למסוף התשלום וזהו, התשלום בוצע. בשלב זה לא צריך לפתוח את האפליקציה או להקליד קוד סודי של הכרטיס לתשלום.
-
אילו כרטיסי אשראי אפשר לצרף לארנק PayBox?
הכרטיסים הנתמכים בארנק שלנו ושאותם ניתן לצרף הם כרטיס אשראי PayBox וירטואלי - שניתן להנפיקו ממש בקלות בתוך אפליקציית פייבוקס, וכרטיסי האשראי הבנקאיים של בנק דיסקונט ומרכנתיל (שהונפקו על ידי cal או max), וכרטיסי שופרסל שהונפקו על ידי cal. נכון לעכשיו אין אפשרות לצרף כרטיסים מסוג דיינרס בינלאומי ודיינרס אקסטרה של בנק דיסקונט ומרכנתיל.
-
כמה כרטיסי אשראי אפשר לצרף לארנק PayBox?
אין הגבלה של מספר הכרטיסים בארנק, כל עוד הם נכללים בכרטיסים שנתמכים בארנק PayBox. אם הוספתם יותר מכרטיס אחד לארנק PayBox, עליכם לבחור באיזה כרטיס תרצו להשתמש כברירת מחדל לתשלום בנייד. כדי לעשות זאת, עליכם להיכנס למסך אמצעי תשלום וללחוץ על הכפתור עם 3 הנקודות על הכרטיס הרצוי ולבחור ב״הגדרה כברירת מחדל לתשלום בטאפ בחנויות״ מתוך התפריט. מרגע זה כל התשלומים בנייד יתבצעו באמצעות הכרטיס שבחרתם. לכרטיסים הנתמכים>>
-
אפשר לחלק לתשלומים?
בהתאם למאפייני כרטיס האשראי, כל התכונות של כרטיס האשראי שלך ממשיכות להתקיים גם כשמשלמים דרך ארנק PayBox.
-
איפה אפשר לשלם ב-TAP?
בכל בית עסק שתומך בטכנולוגיית תשלום בנייד – פשוט מחפשים את סימן הקשתות (דומה ל-wifi) על הקופה.
-
האם צריך קוד סודי כדי לשלם עם ארנק PayBox בנייד?
לא. צריך לפתוח את נעילת המכשיר, מצמידים את גב הנייד למסוף התשלום, וזהו – התשלום מתבצע. נותר רק לחכות לאישור הקופאי שהעסקה עברה ולקבל קבלה. התשלום מאובטח ובהתאם לסטנדרט בינלאומי.
-
אני רוצה לשלם בחנויות עם ארנק PayBox - אבל החיוב נעשה אוטומטית בארנק דיגיטלי אחר שיש לי. מה עושים?
כדי שניתן יהיה לשלם עם ארנק PayBox צריך לוודא שהארנק מוגדר במערכת ההפעלה של המכשיר הנייד כארנק ברירת המחדל לתשלום בחנויות. נכנסים להגדרות המכשיר >> חיבורים >> NFC ותשלום >> הקש ושלם >> בחירת שירות ברירת מחדל לתשלומים.
-
איפה אפשר לראות את כל העסקאות שביצעתי דרך ארנק PayBox?
בדיוק כמו בכל קנייה עם כרטיס האשראי, ניתן לראות את פירוט העסקאות בנכסים הדיגיטליים של חברת האשראי (אפליקציה, אתר וכו') ובדפי הפירוט החודשיים. בקרוב ניתן יהיה לצפות בתשלומים ב-TAP בחנויות גם בהיסטוריה האישית ב-PayBox. על בסיס מידע שיועבר לבנק ממנפיק כרטיס החיוב (או מי מטעמו) , הבנק אינו אחראי לנכונותו ולמהימנותו של המידע. לקבלת המידע המלא אודות השימוש בכרטיס החיוב יש לפנות למנפיק הכרטיס.
-
מה עושים אם אין לי NFC במכשיר הטלפון?
לצערנו, אם אין לך (NFC (near field communication לא ניתן לשלם עם ארנק PayBox ☹.
-
איך משלמים בנייד אם אין לי נעילת מסך בנייד?
מטעמי אבטחה ופרטיות, לא ניתן לצרף כרטיס או לשלם עם ארנק PayBox ללא נעילת מסך קבועה. לכן צריך לקבוע נעילת מסך דרך הגדרות המערכת במכשיר לפני תחילת צירוף הכרטיס לארנק או במהלכו.
-
ההטבות שלי בכרטיס האשראי תקפות גם בתשלום עם ארנק PayBox?
ברור! ההטבות של כרטיס האשראי נצברות בהתאם לתנאי כרטיס האשראי
-
האם אפשר לשלם עם הנייד גם בחו"ל?
yes! התשלום בחנויות דרך ארנק PayBox מבוסס על תקן בינלאומי של ויזה ומסטרקארד ומאפשר תשלום בנייד גם בחו"ל עבור כרטיסי אשראי בינלאומיים במסופי תשלום תומכים. יש לחפש את הקופות שיש עליהן את סימן הקשתות (דומה ל-wifi) הבינלאומי.
-
מה עושים כשפג תוקף כרטיס האשראי וממתינים לכרטיס חדש?
לא צריך לעשות כלום, כרטיס האשראי מתעדכן אוטומטית במערכת.
-
האם תשלום בנייד כרוך בתשלום או עמלה?
לא. תשלום בנייד זהה לעסקה רגילה בכרטיס אשראי ואינו כרוך בעמלה נוספת.
-
מה קורה אם הטלפון שלי לא ברשותי, כלומר נמסר לתיקון/נגנב/אבד?
כדי להקפיא את כרטיסי האשראי שלך לתשלום ב-TAP ולבטל את היכולות לשלם עם הנייד במסוף התשלום, יש צורך לפנות לחברות כרטיסי האשראי ולבקש מהן את ההקפאה של הכרטיסים: כאל 03-5726444 / מקס 03-6177890. שירות תשלום ב-TAP בארנק PayBox ניתן על ידי חברות כרטיסי האשראי ובאחריותן, ולכן יש לשים לב שבלי פנייה לחברות האשראי השימוש ב-TAP עלול להמשיך להיות פעיל.
-
ניסיתי לשלם ב-TAP ולא הצלחתי, מה עושים?
יש לבדוק אם ה-NFC פתוח בהגדרות המכשיר שלך. כדאי להוריד את כיסוי הנייד ולנסות שוב. אם בכל זאת לא הצלחת, שירות הלקוחות שלנו ישמח לעזור בטלפון 9575*
-
ניסיתי להירשם לתשלום בנייד באפליקציה ולא הצלחתי – מה עושים?
יש לוודא שהגרסה של אפליקציית PayBox היא העדכנית ביותר על מכשירך (אפשר לבדוק דרך חנות האפליקציות). תשלום בנייד מתאפשר במכשירי אנדרואיד שאינם פרוצים מגרסה 7 ומעלה. הרישום מתאפשר לבעלי כרטיסים הנתמכים (כרטיסי PayBox, בנק דיסקונט, בנק מרכנתיל וכרטיסי אשראי שופרסל).
-
אין לי עדיין את אפליקציית PayBox ואני רוצה לשלם ב-TAP בחנויות, מה עליי לעשות?
להוריד את האפליקציה ולהרשם לשירות לינק להורדה>>
-
לא הצלחתי לצרף את כרטיס האשראי שלי לארנק PayBox. מה יכולה להיות הבעיה?
קודם כל יש לוודא שניסית לצרף את אחד מכרטיסי האשראי שנתמכים בארנק (כרטיסי חיוב PayBox, בנק דיסקונט, בנק מרכנתיל, שופרסל, למעט כרטיסי דיינרס בינלאומי ואקסטרה). לאחר מכן כדאי לוודא שכל המספרים של האשראי הוזנו ולא חסר CVV (שלוש הספרות בגב הכרטיס). אם הכל תקין, יכול להיות שיש בעיית תקשורת זמנית ואז כדאי לנסות שוב בעוד כמה דקות, או שיש בעיה עם כרטיס האשראי ויש צורך להתקשר לחברת האשראי שלך כדי להבין איפה הבעיה. אם הבעיה נמשכת אנא צור קשר עם שירות הלקוחות שלנו בטלפון 9575* ונשמח לעזור.
-
עדכנתי את הכרטיס בארנק PayBOX, אני מנסה לשלם עם מכשיר שיאומי [Xiaomi] ולא קורה כלום
בחלק ממכשירי שיאומי יש צורך לעדכן את ההגדרות של המכשיר באופן חד פעמי על מנת שהטאפ יצליח. לכן, אם ניסית לעשות טאפ בחנויות ולא הצלחת, יש להסיר את הכרטיס מארנק PayBox ולאחר מכן להיכנס ל"הגדרות" -> "חיבור ושיתוף" -> יש לגלול עד החלק של ה-NFC, ולבחור "מיקום רכיב מאובטח" -> להגדיר ארנק HCE. לאחר סיום עדכון ההגדרות, יש להיכנס ל-PayBox ולצרף מחדש את הכרטיס לארנק
-
הטאפ לא עובד במכשיר האנדרואיד וואן פלוס (OnePlus) שברשותי
בחלק ממכשירי וואן פלוס (OnePlus) יכולה להיות בעיה בהגדרות שתפריע לעשות טאפ ולשלם בחנויות עם ארנק דיגיטלי. כדי לפתור את הבעיה, עליך להסיר את אפליקציית PayBox, ולאחר מכן לגשת להגדרות המכשיר ולכבות את האפשרות של "זיהוי פנים" (גם אם זה לא בשימוש, יתכן וזה נמצא על מצב פעיל). עכשיו כל מה שנשאר הוא להתקין מחדש את אפליקציית PayBox ולצרף שוב את כרטיס האשראי המתאים.
-
מהם מטבעות SUPREME ואיך ממירים אותם לכסף?
בעלי כרטיס PayBox שהנפיקו כרטיס עד ה 31/8/2024 יכולים לצבור מטבעות SUPREME בשימוש בכרטיס בתשלום בחנויות ובאונליין, אפילו בתשלום חשבונות כמו חשמל וארנונה. משתמשי PayBox שביצעו רכישות בכרטיס יוכלו לראות ב-PayBox את מספר מטבעות ה-SUPREME שצברו וממתינים להמרה ואת השווי הצפוי שלהם לאחר המרה ליתרת SUPREME. כדי לבצע את ההמרה, יש ללחוץ על כפתור ״להמרה״ באריח ההמרה תחת אזור ״ממתין לאישורך״ וההמרה תתבצע. יתרת ה-SUPREME שלך תגדל בהתאם לשווי המטבעות שהומרו. שווי המטבעות (יחס ההמרה) נקבע על ידי שופרסל. בהמרה הראשונה תתבקש לאשר את תקנון מועדון שופרסל, אם עוד לא עשית זאת. כדי להשתמש במטבעות לקנייה ביותר מ-100 רשתות וחנויות שונות יש להמיר אותם ליתרת SUPREME. תוקף מטבעות SUPREME שנה ממועד צבירתן.
-
המרתי מטבעות SUPREME ליתרה. מה עכשיו?
באמצעות PayBox אפשר להשתמש בכסף שנצבר ביתרת ה-SUPREME לקנייה ברשת שופרסל - וב-100 רשתות וחנויות נוספות!
-
איפה רואים את יתרת ה-SUPREME שלי?
את יתרת ה-SUPREME ניתן לראות במסך הבית, באריח תחת יתרת ה-PayBox. האריח יופיע לאחר המרת מטבעות ה- SUPREME.
-
איך משלמים עם יתרת SUPREME?
פשוט לוחצים על כפתור ״לתשלום בקופה״, שנמצא בצמוד ליתרת ה-SUPREME. הלחיצה תוביל למסך ברקוד, אותו יש להציג לקופאי בחנות. אחרי שהעסקה תתבצע בהצלחה ותקבלו חשבונית, יישלח לך אישור ב-SMS ויתרת ה-SUPREME תתעדכן בהתאם. כברירת מחדל יתרת ה-SUPREME ממומשת יחד עם יתרת תווים של שופרסל.
-
איפה אפשר לשלם עם יתרת ה-SUPREME שלי?
אפשר לשלם עם יתרת ה-SUPREME שלך לקניות ביותר מ-100 רשתות וחנויות שונות, כפי שתקבע שופרסל, כמו גם במאות סניפי שופרסל, שופרסל Online ובעשרות סניפי BE. את רשימת בתי העסק הנוכחיים בהם ניתן לשלם עם יתרת ה-SUPREME ניתן לראות באתר שופרסל בעמוד תו הזהב >> ניתן כמובן לצפות ברשימה ב-PayBox, במידה ויש יתרת SUPREME פעילה, בתפריט הצד תחת ״שופרסל SUPREME" או על ידי לחיצה על אריח יתרת ה-SUPREME. *היתרה אינה ניתנת למימוש בסניפי יש וגוד מרקט
-
היכן אוכל לראות פעולות שביצעתי ב-PayBox עם יתרת ה-SUPREME שלי?
בשני מקומות. הראשון הוא במסך ההיסטוריה שאליו מגיעים מתפריט הצד (בנינו פילטר מיוחד שיסנן לך את פעולות ה-SUPREME). המקום השני הוא מסך הבית, באזור הפעולות האחרונות.
-
אפשר להעביר לאיש קשר חלק מיתרת ה-SUPREME שלי?
בהחלט! נכנסים לפעולות ב-SUPREME במסך הראשי ובלחיצה על העברת תו לחבר, בוחרים איש קשר, בוחרים סכום, כותבים ברכה (לא חובה) ומעבירים.
-
אפשר להשתמש גם ביתרת התווים שלי וגם ביתרת SUPREME באותה קנייה?
כמובן! זוהי ברירת המחדל. כדי לעשות זאת לוחצים על כפתור ״לתשלום בקופה״ הנמצא בצמוד ליתרת ה-SUPREME והתווים שלכם. הלחיצה תוביל למסך ברקוד, אותו יש להציג בקופה לסריקה. אם יש לך גם יתרת SUPREME וגם יתרת תווים, במהלך סריקת הברקוד בקופה, יתרת ה-SUPREME תנוצל ראשונה ורק לאחר מכן יתרת התווים.
-
אני רוצה לשלם רק ביתרת ה-SUPREME שלי ולא לנצל את יתרת התווים שלי. איך עושים את זה?
כדי לבצע תשלום באמצעות יתרת ה-SUPREME בלבד, לוחצים על כפתור ״לפעולות ב-SUPREME״ הנמצא בצמוד לאריח ה-SUPREME במסך הבית. במסך הבא, יש ללחוץ על כפתור ״לתשלום ב-SUPREME" ולאחר מכן ייפתח מסך עם ברקוד, אותו יש להציג בקופה לסריקה. אחרי שהעסקה תתבצע בהצלחה, יישלח לך אישור ב-SMS. יתרת ה-SUPREME שלך תתעדכן בהתאם.
-
המרתי מטבעות ליתרת SUPREME דרך PayBox. אפשר להתחרט?
לא. מרגע שהמרת את המטבעות ליתרת SUPREME באפליקציית PayBox לא ניתן לשנות את הפעולה.
- איפה יש עוד פרטים על מטבעות SUPREME?
-
מהו התקנון של מטבעות SUPREME?
שופרסל מנהלת את מטבעות SUPREME והם באחריותה. אפשר לעיין בתקנון השימוש של מועדון שופרסל כאן>>
-
קיבלתי תו שי בכרטיס פלסטיק, האם אני יכול להוסיף אותו ל-PayBox שלי?
כמובן! משתמשי PayBox יכולים להוסיף לאפליקציה תו שי מפלסטיק באחת משתי דרכים: על ידי לחיצה על האריח הזהוב במסך הבית של האפליקציה או על ידי פתיחת תפריט הצד, לחיצה על כפתור ״התווים שלי״ ולאחר מכן ״הוספת תו פלסטיק ל-PayBox״. במסך הוספת תו פלסטיק, יש להזין 16 ספרות של התו ו-3 ספרות CVV, שנמצאות בפינה הימנית התחתונה של התו. לאחר הקלדת פרטי הכרטיס, יש ללחוץ על כפתור ״אפשר להמשיך״ כדי להוסיף את התו לאפליקציה. אפשר להוסיף ליתרת התווים כל אחד מהתווים הבאים: תו הזהב, תו שופרסל, Giftcard, תו בונוס ויש חסד. בסוף התהליך, תוכלו לראות שיתרת התווים שלכם התעדכנה במסך הבית. אפשר יהיה גם לראות את הפעולה שביצעתם במסך ״היסטוריית הפעולות״.
-
האם אפשר לשלם עם התו בחנויות דרך PayBox?
זה כל הרעיון ? כדי להשתמש באחד מתווי השי שלכם בחנות, עליכם להיכנס לאפליקציה וללחוץ על ״תשלום בקופה״ המופיע באריח במסך הבית המציג לכם את יתרת התווים שברשותכם. במסך הבא יופיע ברקוד אותו יש לתת לסריקה בקופה. אם יש לכם כמה תווים שונים, הברקוד כבר יכיל את כולם. לדוגמה, אם יש ברשותכם תו מסוג "תו הזהב" בשווי 100 ₪, ותו מסוג "יש חסד" בשווי 150 ₪, הברקוד שיופק יכלול את שניהם כך שאפשר יהיה לשלם באמצעותו עד 250 ₪. אם תרצו לשלם בתו מסוים, תוכלו לעשות זאת על ידי לחיצה על כפתור ״תשלום בתו זה״ במסך פירוט התווים שלכם. לאחר אישור העסקה תוכלו לראות את היתרה המעודכנת שלכם במסך הבית ולצפות בכל הפעולות שביצעתם דרך כפתור ״הפעולות שלי״ בתפריט הצד או בפעולות אחרונות במסך הבית. בנוסף, תקבלו SMS שהתשלום בוצע בהצלחה.
-
איך רואים איפה אפשר לממש את תווי השי מבית שופרסל שהטענתי לאפליקציה?
התו שברשותכם מכובד מלמעלה מ-90 רשתות ומסעדות שונות, כמו גם במאות סניפי שופרסל, שופרסל Online ובעשרות סניפי Be. אפשר לראות את כל החנויות והרשתות שמכבדות את התווים בקלות באמצעות לחיצה על כפתור ״התווים שלי״ בתפריט הצד ולאחר מכן ״רשתות שמכבדות את התו״. במסך זה, תוכלו לחפש חנות או מסעדה לפי מילת מפתח או לפי סוג התו שברשותכם (בין אם תו שי בכרטיס פלסטיק או דיגיטלי). אחריות על עדכניות רשימת הרשתות היא באחריות המפעיל.
-
היכן אוכל לראות פעולות שביצעתי ב PayBox עם התווים שלי?
כדי לראות פעולות שביצעתם בתווים שלכם, כל שעליכם לעשות הוא לגשת למסך ״היסטוריית הפעולות״ של PayBox והפעולות יופיעו לכם שם לצד שאר הפעולות שלכם בפייבוקס. בנוסף, הוספנו פילטר ״תווים״ בחלקו העליון של העמוד, כך שתוכלו לראות את כל הפעילויות שביצעתם בתווים, בנפרד מיתר הפעילויות שעשיתם באפליקציה. ניתן ללחוץ על כל פעולה בנפרד כדי לצפות בפרטים נוספים עליה, כגון התאריך והשעה שבה ביצעתם את הפעולה, סוג התו בו השתמשתם ועוד.
-
האם אפשר לראות את פירוט הפעולות שבוצעו בתווים דיגיטליים לפני שנוספו לאפליקציית PayBox?
בהחלט! כדי לבדוק את פירוט הפעולות שבוצעו בתווים דיגיטליים קיימים, ניתן להיכנס לתפריט הצד וללחוץ על כפתור ״התווים שלי״, ולאחר מכן ״פירוט התווים שלי״. במסך ״התווים שלי״ תוכלו לגלול בין כל התווים שיש ברשותכם כעת ושהיו ברשותכם בעבר (בהנחה ולא מחקתם אותם). יש ללחוץ על ״היסטוריית הפעולות בתו הזה" כדי לראות את כל הפעולות שבוצעו באותו התו.
-
האם אוכל לשלוח תו שי לאנשי קשר באמצעות PayBox?
שליחת תו לאנשי קשר מעולם לא הייתה קלה יותר. אם יש לכם תו שאתם רוצים לשלוח, אפשר לעשות זאת על ידי לחיצה על כפתור ״התווים שלי״ ו״שליחת תו לחבר/ה״ בתפריט הצד. בוחרים איש קשר, את התו הרצוי, ולאחר מכן את הסכום שאותו תרצו להעביר מתוך התו. אפשר אפילו להוסיף ברכה אישית! איש הקשר שלכם יקבל עדכון ב-SMS ויהיו לו שבועיים כדי לאשר את התו. אם איש הקשר לא יאשר את תו השי תוך שבועיים, התו יחזור לשולח.
-
אפשר לבטל תו שהעברתי לאיש קשר?
אפשר לבטל העברה של תו לאיש קשר עד שעה מרגע השליחה - ורק אם לא נעשה בתו שום שימוש על ידי המקבל. במידה ולא בטולה ההעברה והצד השני לא אישר/ביצע שימוש - התו חוזר אוטומטית אחרי 14 ימים אל השולח.
כדי לבטל שליחת תו, יש להגיע למסך ״התווים שלי״ ולבחור את התו אותו שלחתם לאיש הקשר. לאחר מכן, לחצו על ״היסטוריית הפעולות בתו זה״ ועל הכפתור ״ביטול שליחה״. על מנת לבטל את שליחת התו, תתבקשו לאשר שאתם אכן מעוניינים לבטל את שליחת התו ובמידה ואיש הקשר לא ניצל אפילו שקל מיתרת התו ששלחת לו, הביטול יתבצע. איש הקשר ששלחתם אליו את תו השי יקבל הודעת SMS על כך שהתו בוטל והסכום ששלחתם לו יחזור לך ליתרת התווים שלך ב-PayBox. -
שלחתי תו לאיש קשר ונעלם לי האיזור שבו אני רואה את יתרת התווים! מה קרה?
כשיתרת התווים שברשותכם מגיעה לאפס, האריח שמציג לכם את יתרת התווים יעלם באופן אוטומטי. כשישלחו לכם תו חדש, או אם תוסיפו תו שי בכרטיס פלסטיק לאפליקציה, תוכלו לראות את יתרת התווים שוב במסך הבית. את כל התנועות שביצעתם בתווים אפשר לראות בהיסטוריית הפעולות שלכם באפליקציית PayBox.
-
כיצד אוכל לראות את פירוט התווים שהיו לי לפני שעברו לאפליקציית PayBox?
כדי לבדוק את פירוט התווים, ניתן להיכנס לתפריט הצד וללחוץ על כפתור ״התווים שלי״, ולאחר מכן ״פירוט התווים שלי״. במסך ״התווים שלי״ תוכלו לגלול בין כל התווים שיש ברשותכם כעת ושהיו ברשותכם בעבר (בהנחה ולא מחקתם אותם). יש ללחוץ על :״היסטורית הפעולות בתו הזה" על מנת לראות את כל הפעולות שבוצעו באותו התו.
-
אילו מותגי תווים עובדים עם PayBox?
תו הזהב, תו שופרסל, Giftcard, תו בונוס ויש חסד
-
אילו מערכות הפעלה תומכות בשירות תווי השי?
באנדרואיד - מערכת הפעלה 7.0 ומעלה. ב-IOS - מערכת הפעלה 15 ומעלה.
-
מהם תנאי השימוש בתווים?
אפשר לעיין בתנאי השימוש בקישור הבא: תנאי שימוש – תווים דיגיטליים של שופרסל
-
איך משתמשים בלינק האישי שלי ב-PayBox?
יש הרבה דרכים להשתמש בלינק האישי שלך, הכנו לכם מדריך מסודר >>
הטמעת כפתור באתר העסקי לאחר אישור הצטרפות לשירות, יתקבל מייל עם כפתור ,PayBox אותו ניתן להטמיע באתר העסקי כך שיפנה ללינק האישי שלך ב-PayBox. ניתן להוריד את הכפתור כאן>>
שליחה בהודעות וואטסאפ, סמס או מייל ממשיכים לתקשר עם הלקוחות כמו שאתם רגילים, רק שהפעם אפשר לצרף את הלינק האישי שלך בהודעה, לתשלום נוח.
פייסבוק מוסיפים אפשרות תשלום ישירות בהודעות מסנג׳ר על ידי צירוף הלינק האישי שלך ב-PayBox.
צרו קוד QR מומלץ לחפש בגוגל ״יצירת קוד QR״. באתר שבחרת, צריך להזין את הלינק האישי שלך ב-PayBox ולהעתיק את הקוד QR שנוצר. הקוד יאפשר תשלום ישיר בסריקה מכל דף או מסך.
אינסטגרם אפשר לשים את הלינק האישי שלך ב-PayBox בפרופיל האינסטגרם (לינק ב-Bio) או לצרף להודעה פרטית, כך שיוכלו לשלם לך ישירות ל-PayBox.
* שירות לינק אישי של PayBox אינו נתמך בדפדפן Internet Explorer, ובאפליקציית פייסבוק (facebook) -
הכסף שמתקבל ב-PayBox העסקי שלי לא מתערבב עם חשבון העו"ש הפרטי?
נכון, הוא נפרד ובלתי תלוי בחשבון העו"ש הפרטי. אחרי שמתקבלת העברה מלקוח ליתרה האישית באפליקציה, אתם בוחרים לאיזה חשבון בנק לבצע את ההעברה. את פרטי החשבון תמיד אפשר לשנות ולעדכן בתפריט תחת 'החשבון שלי'.
-
מה אפשר לעשות אם לקוח מתעכב עם התשלום?
גם על זה חשבנו, אפשר לשלוח ללקוחות בקשת תשלום בקליק!
רק לוחצים על 'בקשה' במסך הבית, בוחרים את מי שרוצים מתוך רשימת אנשי הקשר (לחלופין אפשר להקליד כל מספר טלפון באמצעות מקש + שבפינה השמאלית למעלה), מזינים סכום, לוחצים על 'בקשה' - וזהו! בקשת התשלום נשלחה.מי שממנו ביקשתם לשלם יקבל הודעה מתפרצת (Push notification) שתודיע לו על הבקשה.
אם אין לו את האפליקציה, יישלח אליו סמס עם לינק להורדת האפליקציה.
בקשת התשלום תמתין לו במסך הבית לאחר ההורדה. -
האם המידע שלי מאובטח?
אבטחת המידע ופרטי התשלום הם עניין מהותי שאנחנו ב-PayBox מתייחסים אליהם ברצינות רבה, PayBox משתמשת בתקני האבטחה המחמירים ביותר להעברות תשלומים באינטרנט.
כך למשל אנחנו כלל לא חשופים לפרטי האשראי המלאים שלכם: PayBox עומדת בתקן האבטחה PCI DSS בעזרת חברת סליקה ששומרת את פרטי האשראי באופן מוצפן ומעבירה אותם לשרתי PayBox בעזרת מערכת טוקנים כך שכל התקשורת בינה לבין האפליקציה מבוצעת בפרוטוקול בטיחותי.
זאת הסיבה שלאחר הזנת אמצעי התשלום בפעם הראשונה, לא נבקש מכם להזין אותם מחדש.בנוסף, לפני ביצוע כל פעולה כספית יש להזין קוד אבטחה אישי שמוודא כי המשתמש הנוכחי הוא אכן בעל החשבון.
אם לא הגדרתם עדיין קוד אבטחה – אפשר ליצור אותו דרך התפריט הראשי באפליקציה. -
עם מי אפשר לדבר אם יש לי עוד שאלות?
עם הנציגים שלנו במוקד PayBox שישמחו לעזור לכם. אנחנו זמינים בטלפון 9575* בימים א'-ה' בין השעות 09:00-16:00.
-
מה זה היתרה שלי?
היתרה האישית היא הארנק של כל משתמש ב-PayBox. כל תשלום שמועבר אליכם עובר קודם כל ליתרת ה PayBox שלכם. ניתן לבחור אם לשמור את יתרת ה Pay Box לטובת תשלומים עתידיים באפליקציה (לקבוצה או למשתמש אחר), לטובת ביצוע תשלומים בחנויות (למחזיקי כרטיס אשראי PayBox) - או להעביר אותה באמצעות 'משיכה מיתרה' ישירות לכרטיס האשראי/לחשבון הבנק שלכם.
-
איפה יתקבלו הכספים שיעבירו לי לקוחות?
לכל משתמש יש יתרה אישית בPayBox - והיא מופיעה במסך הבית.
כל העברה שמתקבלת, עוברת קודם כל ליתרה האישית באפליקציה לאחר שמאשרים אותה.
כדי למשוך את הכסף לכרטיס/חשבון בנק שלכם צריך פשוט להיכנס לאפליקציה שלכם וללחוץ 'משיכה מיתרה' במסך הבית. -
כמה כסף אפשר לקבל בשנה באמצעות PayBox לעסקים?
ב- PayBox לקוחות כל הבנקים יכולים לקבל עד 100,000 ש"ח מלקוחות בשנה קלנדרית וללא כל עמלת סליקה, לאחר תהליך אימות וזיהוי קצר במוקד שלנו. להצטרפות חייגו אלינו 9575*
-
האם השימוש ב-PayBox לעסקים עולה כסף?
כמו במסלול הרגיל - השימוש בשירות הינו חינם לחלוטין, ללא עמלות, ללקוחות כל הבנקים! עם זאת, אם מעבירים כסף לחשבון בנק שמחויב בעמלות שורה - גם ההעברה הזו תחויב בעמלה הנהוגה בחשבון. ב-PayBox יש שתי אפשרויות לחסוך את העמלה הזאת:
- העברת הכסף לכרטיס אשראי
- צבירת הכסף ביתרה האישית באפליקציה לשימוש עתידי
-
העברתי לעצמי כסף מיתרת הקבוצה אבל אני לא רואה אותו. לאן הוא נעלם?
כשמבצעים זיכוי מקבוצה, הכסף מועבר אל היתרה האישית שלכם ב-PayBox ולא ישירות לכרטיס האשראי/חשבון הבנק שלכם. כדי להעביר את הכסף לכרטיס האשראי/לחשבון הבנק האישי שלכם, צריך לבצע משיכה מהיתרה האישית (לחיצה על 'משיכה מיתרה' במסך הבית של האפליקציה) לאמצעי התשלום שמתאים לכם.
-
איך מנהל הקבוצה יכול למשוך כסף מהיתרה הקבוצתית או לזכות חבר מהקבוצה?
העברת הכסף מתוך היתרה הקבוצתית מתבצעת באמצעות לחיצה על 'משיכה' בחלון הקבוצה. רק למנהל הקבוצה יש את ההרשאה לבצע העברה כספית מהקבוצה אליו ו/או אל שאר חברי הקבוצה. אם מנהל קבוצה זיכה חבר בקבוצה, הכסף יועבר ליתרה האישית של המשתמש המזוכה. המשתמש שזוכה יכול למשוך את הסכום לכרטיס אשראי/חשבון בנק מהיתרה האישית שלו המופיעה במסך הראשי של האפליקציה על-ידי לחיצה על 'משיכה מיתרה'.
-
האם אצטרך להזין את פרטי כרטיס האשראי שלי כל פעם מחדש?
ממש לא. את פרטי כרטיס האשראי צריך להזין רק פעם אחת. הם נשמרים בצורה מאובטחת במערכת כך שכל עסקה עתידית תחייב בצורה אוטומטית את הכרטיס המחובר (אלא אם יש מספיק כסף ביתרה האישית ואז אפשר לבצע תשלום מהיתרה).
-
איפה מזינים את פרטי כרטיס האשראי שלי?
את פרטי כרטיס האשראי אפשר להזין וגם למחוק בכל שלב באמצעות כניסה ל'אמצעי תשלום' דרך התפריט, אפשרי להוסיף פרטי אשראי חדשים גם במהלך תשלום לחבר/קבוצה.
-
ביצעתי או קיבלתי העברה דרך PayBox ומשכתי אותה אל כרטיס האשראי. מתי אראה את השינוי בחשבון הבנק שלי?
העברות ב-PayBox מבוססות על כרטיסי אשראי, ולכן פעולות החיוב והזיכוי שביצעתם דרך האפליקציה מכרטיס האשראי שלכם יבוצעו בפועל במועד חיוב האשראי הקבוע שלכם (בהתאם להסכם שיש לכם עם חברת האשראי ובהתחשב בשאר החיובים שביצעתם בכרטיס). את הפעולה, לעומת זאת, תוכלו לראות בדף פירוט האשראי: חיוב יופיע באופן מיידי בתנועות האשראי ואילו זיכוי יופיע לרוב תוך 5 ימי עסקים.
-
האם אוכל למשוך את הכסף שלי ישירות לחשבון הבנק?
כמובן! משיכה לחשבון הבנק שרשום על שמך מתבצעת תוך יום עסקים אחד. כלומר, הפעולה תבוצע על ידינו ותושלם עד השעה 20:00 ביום העסקים שלאחר היום בו התבצעה המשיכה. יתכן שהפעולה תוצג בפועל בחשבונך במועד מאוחר יותר, בהתאם למקובל בבנק שלך. בדרך כלל הבנק יציג את הפעולה יום לאחר מכן. לתשומת ליבך, אנו מוודאים מול הבנק שלך שהחשבון אכן רשום על שמך.
-
הצילו! שלחו לי כסף ב-PayBox, אבל עוד לא הורדתי את האפליקציה. מה עושים?
אל דאגה, הכסף ימתין לכם באפליקציה עד 72 שעות מרגע שקיבלתם את הודעת הסמס. תוכלו לאשר את קבלת הסכום ברגע שתיכנסו ל-PayBox – והוא יעבור מייד ליתרה האישית שלכם. משם תוכלו למשוך אותו לכרטיס אשראי/חשבון בנק ללא הגבלת זמן. אם יעברו 72 שעות מרגע שליחת התשלום ולא תאשרו את קבלת הכסף – הסכום יוחזר ליתרה האישית של השולח באפליקציה.
-
שלחו לי כסף דרך PayBox, מה עלי לעשות?
בחלק העליון של מסך הבית מופיעות כל הפעולות שנדרשות את אישורך תחת הכותרת 'ממתין לאישורך' - תשלום לקבוצות או אישורי העברות ממשתמשים אחרים. לאחר לחיצה על כפתור האישור, הזיכוי יועבר ליתרה האישית שלך ב-PayBox (אותה ניתן לראות בחלק העליון במסך הבית). את יתרת ה-PayBox ניתן לחייב בחנויות עם הנייד ב-TAP, אונליין ובטלפון באמצעות כרטיס אשראי PayBox, אפשר גם להעביר לחברים ולקבוצות או למשוך את הכסף לכרטיס אשראי/חשבון בנק על ידי לחיצה על 'משיכה מיתרה'. כאשר מדובר בזיכוי שהתקבל מקבוצה, סכום הכסף יתווסף ישירות ליתרת ה-PayBox שלך באפליקציה וכל מה שנותר הוא ללחוץ על 'משיכה מיתרה'.
-
איך מקבלים תשלום דרך PayBox?
לכל משתמש יש יתרה ב-PayBox - והיא מופיעה במסך הבית. כל זיכוי שנעשה, בין אם התקבל מקבוצה ובין אם התקבל בהעברה ישירה מחבר, נוחת קודם כל ביתרה האישית של האפליקציה. את היתרה האישית ניתן לחייב בחנויות עם הנייד ב-TAP, אונליין ובטלפון באמצעות כרטיס אשראי PayBox, להעביר ממנה לחברים ולקבוצות או למשוך את הכסף לכרטיס/חשבון בנק על ידי לחיצה על 'משיכה מיתרה' במסך הבית.
-
למה נמחק חשבון הבנק שהזנתי באפליקציה?
אם פרטי חשבון הבנק שהזנת נמחקו, יש להזין את פרטי חשבון הבנק שלך מחדש, אך כדאי לבדוק תחילה שפרטי החשבון נכונים ושהחשבון בבעלותך. אם הכל נראה תקין, כדאי לבדוק מול שירות הלקוחות שלנו שמספר הזהות שלך ב- PayBox הוזן כמו שצריך
-
איך אפשר להגיע למסך הצ׳אט עם משתמש שהעברתי לו כסף?
במסך ההיסטוריה, אפשר ללחוץ על הבועית בשורת העסקה הרצויה או על כפתור הצ׳אט במסך פירוט העסקה. לחיצה על העסקה הרצויה תפתח את מסך פירוט העסקה.
-
שילמתי בחנות עם ארנק PayBox. איפה אני רואה את פירוט העסקאות הללו?
בדיוק כמו בכל קנייה עם כרטיס האשראי, ניתן לראות את פירוט העסקאות בנכסים הדיגיטליים של חברת האשראי (אפליקציה, אתר וכו') ובדפי הפירוט החודשיים. בקרוב ניתן יהיה לצפות בתשלומים ב-TAP בחנויות גם בהיסטוריה האישית ב-PayBox. על בסיס מידע שיועבר לבנק ממנפיק כרטיס החיוב (או מי מטעמו) , הבנק אינו אחראי לנכונותו ולמהימנותו של המידע. לקבלת המידע המלא אודות השימוש בכרטיס החיוב יש לפנות למנפיק הכרטיס.
-
איפה אפשר לראות את כל הפעולות שביצעתי?
במסך הבית מוצגות 3 הפעולות האחרונות שביצעת ב-PayBox. אפשר בכל רגע לראות את כל הפעולות שבוצעו בלחיצה על 'לכל הפעולות' וגם בתפריט הצד בלחיצה על 'היסטוריית פעולות'.
-
אילו פעולות מופיעות במסך הבית?
תחת 'פעילות אחרונה' מופיעות 3 הפעולות האחרונות שביצעת בהצלחה ב-PayBox. למעט פירוט תשלומים בחנויות, אותם ניתן למצוא באפליקציה של כרטיס האשראי או של הבנק. בקרוב יתאפשר גם כאן.
-
ייצוא נתונים ל-Excel
מאפשר לכם לייצא דוחות אקסל ישירות לכתובת האימייל איתה נרשמתם לאפליקציה.
ייצוא העברות: מייצא דו"ח אודות פירוט התשלומים בקבוצה. ייצוא הדו"ח אפשרי רק לאחר ששולם כסף בקבוצה.
ייצוא חברי קבוצה: מייצא דו״ח אודות חברי הקבוצה (שם חבר, מספר טלפון, סטטוס). -
התחל סבב תשלומים חדש
מאפשר להגדיר סכום תשלום מבוקש חדש עבור כל חברי הקבוצה. ההגדרה המחודשת לא תשפיע על יתרת הקבוצה או על תשלומים שכבר בוצעו בקבוצה.
-
הזמן חברים
מאפשר להזמין אנשים לקבוצה שטרם הצטרפו לקבוצה או לאפליקציה. תישלח להם הודעה עם קישור להצטרפות לקבוצה
-
שליחת תזכורות
מאפשר לכם לשלוח תזכורות לחברי הקבוצה שעוד לא שילמו את הסכום הנדרש. התזכורת נשלחת באותו רגע.
-
תזכורות חוזרות
מאפשר לכם להגדיר שליחת תזכורות במועד קבוע (תזכורת חודשית או תזכורת שבועית). התזכורת תישלח בשעה 8:00 בבוקר במועד שנבחר.
-
איך מוצאים עמדת הטענה?
מפת עמדות ההטענה היא באחריות HopOn ומופיעה בPayBox- על ידי לחיצה על שלושת הפסים בחלק העליון במסך הבית.
לתשומת לבכם, בתחנות הרכבת השונות אין פריסה של עמדות הטענת רב-קו אך אפשרי לבצע נסיעה לאחר הטענת כרטיס רב-קו גם ברכבת ישראל.
-
כיצד מופיע התשלום בהיסטוריית הפעולות שלי?
התשלום יופיע כמו כל פעולת תשלום רגילה, כשמקבל הכספים יופיע תחת השם 'רב-קו'.
-
איזה כרטיסי רב-קו נמכרים תחת השירות שמפעילה חברת HopOn?
הכרטיסים הנמכרים בחברת HopOn תקפים בכל מפעילי התחבורה הציבורית בישראל (אוטובוסים ורכבות) בהתאם לאזור הנבחר. בנוסף, נמכר חוזה מסוג 'ערך צבור ארצי' המכובד באזורים נוספים בארץ. יש לוודא עם חברת האוטובוסים שלכם אם היא מכבדת כרטיס מסוג זה.למפת אזורי התעריפים>> * המידע במפת אזורי התעריפים באחריות חברת דן - חברה לתחבורה ציבורית.
-
באילו מכשירים אפשר לטעון את הרב-קו ללא צורך בהגעה לעמדת טעינה?
טעינת רב-קו נתמכת במרבית מכשירי הטלפון החכמים מבוססי מערכת הפעלה אנדרואיד הכוללים רכיב NFC. מכשירי אייפון וחלק ממכשירי האנדרואיד אינם נתמכים ולכן יש צורך להגיע לעמדת ההטענה למפת עמדות ההטענה בחסות HopOn אנא לחצו כאן (פריסת עמדות ההטענה היא באחריות חברת HopOn)
-
אם זוכיתי, כיצד מופיע הזיכוי בהיסטוריית הפעולות שלי?
הזיכוי יופיע כמו כל פעולת זיכוי רגילה, כששמו של מעביר התשלום יופיע תחת השם 'רב-קו'.
-
איך מתבצע התשלום?
כמו כל פעולת תשלום ב-PayBox, אם יש לכם מספיק כסף לביצוע הפעולה ביתרה האישית, הסכום ייגבה כברירת מחדל משם (אלא אם יוגדר אחרת בזמן ביצוע הפעולה). אם לא, התשלום יתבצע באמצעות כרטיס אשראי.
-
איפה אפשר לרכוש את כרטיס הרב-קו?
כרטיס רב-קו אפשר לרכוש באחת מעמדות השירות של מפעיל התחבורה הציבורית הקרובות אליכם. לרשימת עמדות השירות>> אפשר גם להזמין כרטיס רב-קו באתר חברת HopOn תחת 'הזמנת רב-קו' – ולקבל אותו בדואר לאתר חברת HopOn>>
-
איך יודעים איזה כרטיס נסיעה לרכוש?
לפי חברת HopOn , הכי בטוח לחדש חוזה שכבר נרכש בעבר. מידע על סוגי הכרטיסים אפשר לקבל באתר או במוקד השירות של משרד התחבורה בטלפון 03-5086905 או אצל חברות התחבורה השונות.
-
אין לי רכיב NFC במכשיר. מה לעשות?
יש לשלם על הזמנת חוזה רב קו דרך PayBox ולאחר מכן לטעון ולהפעיל את כרטיס הרב-קו בעמדת ההטענה. צריך להגיע לעמדה תוך 5 ימים קלנדריים מיום ביצוע התשלום על החוזה ב-PayBox. מגוון עמדות הטענה פרוסות ברחבי הארץ לצפייה במיקומן יש ללחוץ כאן אם לא תגיעו לעמדת ההטענה תוך 5 ימים, סכום הטעינה יועבר ליתרה האישית שלכם ב-PayBox *פריסת עמדות ההטענה היא באחריות חברת HopOn
-
איך מבצעים תרומה לעמותה דרך PayBox?
אפשר לתרום דרך מסך הבית תחת 'עמותות' על ידי בחירת העמותה אליה תרצו לתרום. לחיצה על העמותה תתחיל את תהליך העברת התרומה ולאחריו אפשר להזין את הסכום שרוצים להעביר. אפשר לתרום גם דרך תפריט הצד בלחיצה על 'תרומה לעמותות'.
-
לאילו עמותות אפשר לתרום?
כל העמותות אליהן אפשר לתרום מופיעות במסך הבית תחת 'עמותות' ומרוכזות בלובי העמותות שלנו, אליו מגיעים דרך תפריט הצד בלחיצה על 'תרומה לעמותות'.
-
איך מקבלים קבלה עבור התרומה?
כחודש לאחר התרומה, העמותה תשלח לכם קבלה רשמית על התרומה במייל או בסמס. אם במקרה הקבלה לא הגיעה אליכם, כדאי לפנות ישירות לעמותה ולבקש ממנה להעביר אותה שוב. חשוב לשים לב שהקבלה נשלחת בהתאם לפרטים שמילאת כשנרשמת ל-PayBox.
-
לכמה עמותות אפשר לתרום?
לכמה שתרצו! אין הגבלה לכמות העמותות שאפשר לתרום להן, בכפוף למגבלות השימוש הקבועות באפליקציה: תשלום בודד יכול להיות עד 4,000 ש״ח, ובסך הכל במהלך כל החודש ניתן לתרום עד 7,500 ש"ח.
-
כמה כסף אפשר להעביר כתרומה?
התרומה שלך כפופה רק למגבלות השימוש הקבועות שיש אצלנו באפליקציה: תשלום בודד יכול להיות עד 4,000 ש״ח, ובסך הכל במהלך כל החודש ניתן לתרום עד 7,500 ש"ח.
-
מהן מגבלות השימוש הכספיות ב-PayBox?
במסגרת מאמצי האבטחה, ישנן מספר מגבלות שימוש כספיות ב-PayBox. העברות ותשלומים -
סף העברות ותשלומים הכולל הינו עד 100,000 ש"ח בשנה. אפשר להעביר עד 4,000 ש״ח בהעברה בודדת ועד 7,500 ש״ח ביום/בחודש קלנדרי.
כמו כן ניתן לשלם מהיתרות בניהולך (באמצעות כרטיס פייבוקס) עד 100,000 ש"ח בשנה - בסף זה מובאות בחשבון גם ההעברות שביצעת. צבירה (סך התשלומים שיש ביתרה האישית ו/או בקבוצות שבניהולך) - אפשר לצבור באפליקציה עד 20,000 ש״ח בכל רגע נתון. תקבולים (סך התשלומים המתקבלים ליתרה האישית ו/או לקבוצות בניהולך בשנה) - ניתן לקבל עד 50,000 ש״ח בשנה. יש לשים לב שבכל עת סך יתרותיך בפייבוקס לא יכול לעלות על 20,000 ש"ח. כדי להמשיך ולקבל סכומים עד 50,000 ש"ח בשנה יש למשוך, להעביר או לשלם מהיתרות ובכך לפנות מקום בארנק לתקבולים נוספים. משהו עדיין לא ברור? מוזמנים ליצור איתנו קשר במייל [email protected] או בטלפון 9575*. -
ואם אני רוצה לקבל יותר?
בדיוק בשבילך בנינו מסלולי שימוש מותאמים אישית, רוצה לשמוע עוד? כל מה שצריך זה ליצור קשר עם מוקד שירות הלקוחות שלנו במייל [email protected] או בטלפון 9575*.
-
למה אתם מבקשים למסור פרטים כמו מין, כתובת מגורים, מטרת השימוש באפליקציה ועוד?
אלו פרטי מידע, שההוראה החדשה של בנק ישראל, מחייבת את אפליקציות התשלומים לאסוף, כתנאי למתן שירותי תשלום. גם ב- PayBox אנו מקפידים על הוראות הרגולציה כדי לתת שירותי תשלום בטוחים.
-
למה מבקשים ממני למסור פרטים כמו מין, כתובת ופרטי חשבון בנק?
הפרטים האלו נדרשים כדי לאפשר המשך שימוש ב- PayBox בהתאם להוראה של בנק ישראל, החלה על סוגי פעילות כמו שלך ב- PayBox. ההוראה מחייבת את כל אפליקציות התשלומים הבנקאיות.
-
האם רק משתמשי PayBox צריכים למסור פרטים מזהים?
לא. ההוראה החדשה של בנק ישראל חלה גם על אפליקציות תשלומים אחרות.
-
האם חובה למסור את הפרטים שאתם מבקשים?
אין חובה למסור לנו את הפרטים. יחד עם זאת, ללא מסירת הפרטים לא ניתן לפעול באפליקציה.
-
למה מבקשים ממני לצלם תעודת זהות?
בנק ישראל מחייב אותנו להכיר יותר לעומק את מי שממוצע כל היתרות בניהולו (כולל יתרות קבוצתיות) מעל 5,000 שח לאורך זמן. אם קיבלת הודעה מאיתנו, או שקפצה לך הודעה באפליקציה - כנראה שזה רלוונטי גם לך.
-
מה קורה אם לא אצלם את תעודת הזהות שלי?
במקרה ובניהולך יתרות גבוהות יחסית לאורך זמן, אנו נדרשים, לפי הוראות בנק ישראל, לקבל ממך את צילום תעודת הזהות שלך. ללא זאת, נאלץ לחסום את האפשרות שלך לבצע פעולות פיננסיות בפייבוקס . אבל כאמור - קל מאוד להימנע מכך.
-
האם PayBox שומרת את התעודה שצולמה?
גופים פיננסיים בישראל (וגם אנחנו) חייבים לשמור את התעודה שצילמת. אנחנו כמובן נגן עליה באמצעי הגנה מתקדמים בהתאם לסטנדרטים המקצועיים הגבוהים ביותר ובהתאם לכל הוראות הדין.
-
למה נמחק חשבון הבנק שהזנתי באפליקציה?
אם פרטי חשבון הבנק שהזנת נמחקו, יש להזין את פרטי חשבון הבנק שלך מחדש, אך כדאי לבדוק תחילה שפרטי החשבון נכונים ושהחשבון בבעלותך. אם הכל נראה תקין, כדאי לבדוק מול שירות הלקוחות שלנו שמספר הזהות שלך ב- PayBox הוזן כמו שצריך
-
האם המידע שלי מאובטח?
אבטחת המידע ופרטי התשלום הם עניין מהותי שאנחנו ב-PayBox מתייחסים אליהם ברצינות רבה. PayBox משתמשת בתקני האבטחה המחמירים ביותר להעברות תשלומים באינטרנט. כך למשל אנחנו כלל לא חשופים לפרטי האשראי המלאים שלכם: PayBox עומדת בתקן האבטחה PCI DSS בעזרת חברת סליקה ששומרת את פרטי האשראי באופן מוצפן ומעבירה אותם לשרתי PayBox בעזרת מערכת טוקנים כך שכל התקשורת בינה לבין האפליקציה מבוצעת בפרוטוקול בטיחותי. זאת הסיבה שלאחר הזנת אמצעי התשלום בפעם הראשונה, לא נבקש מכם להזין אותם מחדש.
בנוסף, לפני ביצוע כל פעולה כספית יש להזין קוד אבטחה אישי שמוודא כי המשתמש הנוכחי הוא אכן בעל החשבון. אם לא הגדרתם עדיין קוד אבטחה – אפשר ליצור אותו דרך התפריט הראשי באפליקציה. -
מה זה 'קוד אבטחה אישי'?
קוד אבטחה אישי הוא קוד בן 4 ספרות שישמש אתכם בכל פעולה כספית שתבצעו באפליקציה. הקוד הוא למעשה מנגנון אבטחה נוסף שמגן על המידע ועל הכסף שלכם. את הקוד תתבקשו לקבוע בעת ביצוע התשלום הראשון באפליקציה או בעת משיכת כסף מקבוצה שאתם מנהלים. אפשר להגדיר את הקוד לפני ביצוע הפעולות דרך התפריט הראשי ואז לחיצה על 'חשבון'. באותו אופן אפשר לאפס את הקוד ולשנות אותו בכל רגע.
-
שכחתי את קוד האבטחה שלי. מה לעשות?
כדי לשחזר את קוד האבטחה יש להיכנס למסך הראשי, לפתוח את התפריט ולאחר לחיצה על 'חשבון' יש לבחור 'איפוס קוד אבטחה'. בתהליך האיפוס תידרשו להזין את מספר תעודת הזהות של בעל אמצעי התשלום שחיברתם לאפליקציה וכן את התשובה לשאלת האבטחה שקבעתם בעת יצירת הקוד או ההרשמה למערכת.
-
שכחתי את התשובה לשאלת האבטחה שלי. מה לעשות?
קודם כל, יש לנסות לענות על התשובה בעברית ובאנגלית. אם אינכם מצליחים להיזכר בתשובה, אנא צרו קשר עם מוקד שירות הלקוחות בטלפון ונשמח לסייע לכם לשחזר את הפרטים.
-
חשבוני נחסם, מה לעשות?
אם חשבונך נחסם, ניתן להתקשר למוקד שירות הלקוחות במספר 9575*
-
איבדתי את הטלפון. מה לעשות?
המכשיר אבד או נגנב? אנחנו ממליצים ליצור איתנו קשר דרך המייל או בטלפון כדי שנסייע לכם באבטחת החשבון.
-
התגוננות בפני סיכוני סייבר
חברת פייבוקס בע"מ עושה את המירב בכדי להגן על פרטיותך ועל סודיות הנתונים והמידע.
פעילות פיננסית בתקשורת המבוססת מחשבים ואינטרנט, מחייבת שימוש באמצעים אשר נועדו להבטיח את פרטיות וסודיות נתוניך הפיננסיים. אמצעים אלו נועדו להבטיח, ככל שניתן, שאיש מלבדך לא יוכל לחדור לחשבונך.
להלן סיכונים אפשריים ודרכי ההתגוננות לצמצומם. הקפדה על ההמלצות יאפשרו לך גישה בטוחה לחשבונך, לקבלת מידע ולביצוע פעולות באפליקציה מכל מקום ובכל זמן באופן מאובטח יותר.
סיכונים אפשריים דרכי התגוננות גניבת אמצעי אימות אמצעי האימות (סיסמה) הינו אישי ואין להעבירו, יש להימנע מחשיפתו לגורם שאינו מורשה
גניבת זהות על ידי ספק ו/או צד ג' בעת התחברות לרשת מומלץ להתחבר לאפליקציה באמצעות רשתות מוכרות (רשת מוגנת בבית)
ביצוע פעולות בהנחיית "פניות יזומות מפייבוקס" במסגרת הונאה של התחזות לגורם רשמי בפייבוקס החברה תפנה ללקוח אך ורק בפרטי ההתקשרות הרשומים בספרי פייבוקס (שים לב מהם הפרטים שמסרת לבנק)
החברה שולחת מעת לעת קישורים באמצעות דואר אלקטרוני והודעות טקסט שונות אשר מנותבות לאתרים אשר כוללים מידע בלבד ובהם לא נדרשת כל הזדהות
החברה לא תפנה לקוח לאתר החברה דרך אתרים אחרים
החברה לעולם לא תדרוש מהלקוח לחשוף גורם אימות קבוע
פגיעה בפרטיות הלקוח בעת התכתבות עם פייבוקס בדואר אלקטרוני/ צ'אט/ SMS (גניבת פרטים כגון מספרי זהות, כתובת, טלפון, מספר ח"ן, מספר כרטיס אשראי וכו') נתונים רגישים לא יועברו על ידי החברה באמצעות SMS
החברה לעולם לא תדרוש מהלקוח לחשוף גורם אימות קבוע
הפצת קוד עוין (וירוסים/ סוסים טרויאנים וכו') למכשיר הסלולארי של הלקוח יש להקפיד להוריד את אפליקציית פייבוקס מהחנויות המורשות בלבד (App Store או Google Play)
אין להוריד אפליקציה מאף קישור או מקור שאינו מוכר
ביצוע פעולות בשם לקוח בערוץ הטלפוני יש להימנע מחשיפת אמצעי האימות לגורם שאינו מורשה
פעילות הונאה מסתמכת, בין השאר, על אדישות וחוסר תשומת לב ועל כן חשוב להקפיד על עירנות. במקרה שמתעורר חשד, או בכל מקרה בו גורם המציג את עצמו כנציג החברה מבקש ממך למסור את אמצעי הזיהוי שלך לערוצי ההתקשרות, עליך לסרב ולדווח על כך מיידית לשירות הלקוחות בטלפון 9575*
-
התגוננות בפני ניסיונות הונאה באמצעות האינטרנט (Phishing)
ככל שהשימוש באינטרנט ככלי לביצוע פעולות פיננסיות נפוץ יותר, כך מתרבים הגורמים המנסים להטעות משתמשים כדי לגנוב מהם זהויות באמצעות התחזות לאתרים. ההונאה הכלל עולמית הזאת בתחום הבנקאות קרויה "פישינג" (Phishing). מטרתם של הגורמים המתחזים היא השגת פרטי חשבון בנק, מספר כרטיס אשראי וסיסמאות על מנת לבצע באמצעותם פעולות בלתי מורשות. חברת פייבוקס מתייחסת לנושא ברצינות רבה ופועלת לאיתור אתרים מתחזים וטיפול בהם.
להלן סממנים לזיהוי התחזות וכופרה (Ransomeware)
הודעות המעבירות מסר של דחיפות ולחץ, לדוגמה: >"חשבונך ביתרת חובה, הקלד מיד את פרטי החשבון לקבלת הלוואה לכיסוי". "רוצה לקבל סכום כסף? הקלד את פרטי חשבונך והסיסמה, ואנו נעביר אליך סכום חד פעמי של XX ש"ח". "כדי שלא תחסם גישתך לחשבונך, נא הקלד פרטיך וסיסמתך מיד".
הודעות דואר אלקטרוני הדורשות מסירה של פרטי חשבון בנק וסיסמה.
כופרה - מסר דוא"ל משולח לא מזוהה עם נספח, כשנושא המסר מפתה לפתוח את הנספח לדוגמה: Invoice, Document, Intersting Pictures ועוד.
שגיאות כתיב - מקורן של חלק לא מבוטל מההונאות מגיעות מעבר לים, ולכן שגיאות כתיב הן סימן היכול להעיד על דוא"ל חשוד.
איך תנהגו בצורה הבטוחה ביותר?
מחקו כל דואר אלקטרוני חשוד המרמז על הזמנה לכניסה לחשבונכם.
מחקו כל דואר אלקטרוני המזמין אתכם ללחוץ על קישור שכתובתו חשודה.
מחקו מיד (אל תפתחו), כל מסר חשוד משולח לא מוכר ו/או שלא תיאמתם עימו משלוח מסר.
גבו בתדירות הנדרשת על אמצעי חיצוני - את כל המידע שאגור אצלכם (אל תבצעו גיבוי לאחר שכבר השתלטה כופרה על מחשבכם)
אין לשלוח באמצעות הדואר האלקטרוני את פרטי החשבון שלכם לרבות סיסמאות הכניסה לחשבון באפליקציה. באם מסרתם את הפרטים לגורם חשוד, החליפו את הסיסמה באופן מיידי.
בתום הגלישה באפליקציה חשוב לצאת מהיישום באופן מסודר ולא להסתפק בסגירת החלון.
במקרה של חשד או אם תתבקשו למסור את סיסמתכם בטלפון או בדואר אלקטרוני ע"י גורם המציג עצמו כנציג החברה, סרבו ודווחו על כך מיידית לשרות הלקוחות בטלפון 9575* -
דגשים לאמצעי זהירות בשימוש ביישום ממכשיר הטלפון הנייד
התקינו רק את היישום המקורי של PayBox, אשר מופץ על ידי חברת פייבוקס בע"מ ומצוי בחנויות המקוונות והרשמיות ליישומים ("אפליקציות").
אל תתפתו להפעיל אפליקציות (יישומים) זרות אשר אמורות להקל את ניהול החשבון או את ההתקשרות לאתר החברה שלנו בפרט ולאתרים בכלל. הנכם מסתכנים באפשרות להונאות, גניבת פרטי הזדהות והמידע שלכם. כמו כן, הימנעו לחלוטין ממסירת סיסמתכם לאפליקציית PayBox לכל גורם באשר הוא בשל האפשרות שהגישה לחשבונכם תנוצל לרעה.
השתמשו ביישום רק מתוך מכשיר נייד המופעל לפי הוראות הספק/יצרן ואשר לא נפרץ ולא בוצעו בו שינויים ופעולות, העלולים לבטל מנגנוני אבטחה מובנים במכשיר.
פרטי הזיהוי הינם סודיים ואישיים, הקפידו שלא לאחסן סיסמאות וקודים במכשיר הנייד כמו במחשב, העלולים להיחשף לתוכנות מפגעות, סוסים טרויאניים, רוגלות, תוכנות שיתוף קבצים ולגורמים עוינים אחרים.
נעלו את הטלפון הנייד על ידי סיסמה.
עם סיום השימוש, הקפידו להתנתק מהיישום, בצורה מסודרת ומלאה.
הימנעו ממשלוח מידע מסווג כגון, שם משתמש, קודים, סיסמאות ונתונים של כרטיסי אשראי באמצעות יישומים אחרים דוגמת דוא"ל ו SMS.
טרם מסירת המכשיר לתיקון או למכירה, הסירו מהמכשיר הנייד שברשותכם את יישום "PayBox".
אם אתם חוששים שמתקיימת פעילות חשודה או שפרטיכם נחשפו, אנא דווחו למוקד שירות הלקוחות בטלפון 9575* -
הגנה על המחשב האישי
איך תבטיחו הגנה מירבית על המחשב האישי?
התקינו תוכנת אנטי וירוס המסופקת על ידי חברה מוכרת.
הימנעו מהורדת קבצים ממקורות בלתי ידועים ומהתקנתם במחשב.
הימנעו מגלישה וכניסה לאתרים מפוקפקים, המנסים לפתות בהטבות ובמתנות.
הימנעו מפתיחת חלונות של אתרים אחרים בזמן הגלישה באתר הבנק ובאתר הפעולות.
התקינו תוכנה המונעת אפשרות ל"חלונות קופצים" ("Pop ups").
מומלץ להשתמש בתוכנת Personal Firewall ובמסנני דואר זבל - Anti Spam, וכן לבצע עדכון שוטף של תוכנות אלו.
-
על איזה פעולות מנכים מס ב- PayBox?
ניכוי מס במקור מבוצע עבור פעילויות אליהן נרשמתם ועליהן אתם מרוויחים כסף ב- PayBox: ריבית על היתרה והפקדה לפיקדון (פעילות חד פעמית ל-2023)
-
כיצד ניתן לקבל אישור ניכוי מס במקור?
את האישור אפשר למצוא בתפריט הצד >> הפעולות שלי >> אישור ניכוי מס הנתונים יוצגו על המסך ובלחיצה על הכפתור "הורדת הקובץ כ PDF" הקובץ יישמר אצלכם בנייד.
-
ניסיתי להוריד אישור ניכוי מס וקיבלתי הודעה כי אין נתונים, למה?
במידה ולא ביצעת פעולות במהלך שנת המס אשר דרשו ניכוי מס, לא יוצגו נתונים.
-
היכן ניתן למצוא את קובץ האישור שהורדתי?
במכשירי אנדרואיד יפתח הקובץ מיידית עם הלחיצה על כפתור ההורדה במידה ולא מוגדרת אפליקציה ברירת מחדל בטלפון תקפוץ חלונית לבחירת אפליקציה ולאחר מכן יפתח הקובץ. במידה והקובץ לא נפתח, ניתן להגיע אליו דרך "הורדות"/ "downloads" >> שם הקובץ paybox2023 במכשירי IOS הקובץ נמצא תחת "קבצים" (Files) >>תיקיית PayBox >> שם קובץ 2023